logo
FOODSPIRATION

Naar een concert met allergie of suikerziekte? Bijna onmogelijk…

030815173811cookieimage.jpg

Een hele dag naar een festival of het bijwonen van een concert kan soms anders verlopen dan dat je van te voren had bedacht. Van een vaste bezoeker van mijn website en FB-pagina ontving ik toch wel heel bijzonder verhaal, en ik verbaas mij er nog steeds over dat dit soort dingen heden ten dagen gebeuren.

 

Na lange tijd bezocht deze vrouw weer eens een concert. Naast een gluten- en lactose-intolerantie heeft zij ook nog een bepaalde vorm van suikerziekte. Als ze ergens naartoe gaat neemt ze haar eigen koekjes mee die ze kan eten als haar suikerspiegel daalt. We hebben het hier natuurlijk niet over hele dozen tegelijk, maar een koekje wat in omvang te vergelijken is met een liga. 

 

Bij een controlepost bij het concert werd aan haar gevraagd of zij haar tas wilde openen. De controleur haalde het koekje eruit met de mededeling dat eigen meegenomen etenswaren niet mee naar binnen genomen mochten worden. Zij gaf aan dat ze het koekje nodig had, maar daar had de controleur geen boodschap aan: het koekje ging in de kliko. Het hele concert heeft deze vrouw in angst gezeten over haar suikerspiegel – zou de wel op goede hoogte blijven? – en daardoor weinig tot niets meegekregen van het concert. Misschien nog wel het ergste van alles: ze durft nu geen concerten meer te bezoeken. Uiteraard heeft ze de organisator om opheldering gevraagd, maar tot op heden zonder reactie. 

 

Zo lang het niet mogelijk is om bij concerten of festivals rekening te houden met diverse intoleranties en/of allergieën zal dit blijven gebeuren. Uiteraard zie je wel een kleine verandering, zoals bij Pinkpop, maar het eten bij de concerten bestaat nog steeds voor het grootste deel uit friet, kroket en broodjes. Waarom geen aparte intolerantie- en allergie stand? Dat scheelt een hoop irritatie en kan iedereen genieten van een gezellig uitje!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties