logo
FITSPIRATION

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relaxed op vakantie

yoga retreat

Wakker worden van de fluitende vogels, een licht ontbijt van vers fruit, gevolgd door een yoga les in een karakteristiek pand op het Italiaanse platteland. Daarna een lunch, een bezoekje aan de plaatselijke Italiaanse markt, en vervolgens een kookworkshop ter voorbereiding van het diner. Dan een gezonde en overheerlijke maaltijd vol verse producten, op het terras, tot de zon ondergaat.

-> KIJK HIER voor de data voor 2018! <-

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie

Ben je er nog? Ik was zelf even afgedwaald. Naar Vidovina, vlakbij Bologna in Italië, om precies te zijn. Daar ga ik namelijk samen met Marije, mijn yoga guru die je ook al in mijn yoga video’s voorbij hebt zien komen, een YOGA & FOOD RETREAT GEVEN! Holy moly, een droom die uitkomt. Omdat eten en sporten volgens ons allebei even belangrijk is, besloten we die twee te combineren in één retreat. Je krijgt dus elke dag een yoga les van Marije, en elke dag een kookworkshop van mij.

-> KIJK HIER voor de data voor 2018! <-

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie

YOGA

Marije organiseert al langer yoga retreats op deze plek. Na onze fijne samenwerking voor de yoga video’s besloten we dat we een goed team zijn, en was het niet meer dan logisch om eten en yoga te combineren. Wat gaan we precies doen, die heerlijke week in augustus? Ik zet alles even voor je op een rijtje, punt voor punt. Ten eerste krijg je élke dag een yoga les van twee uur (9:00 – 11:00) van Marije. Dat kan yin yoga zijn, vinyasa, hatha of pilates. Dit is ook afhankelijk van het niveau en ervaring van de groep. Je hoeft dus absoluut geen ervaren yogi hoeft te zijn. Je mag ook komen als je nog nooit yoga gedaan hebt, want dan leren we je dat gewoon!

Dit houdt o.a. in:

– Yin yoga, vinyasa yoga, yoga in de kruidentuin, yoga op een bergtop

– Kleinschalig: niveau passen we aan aan deelnemers

– Met blessures of specifieke voorkeuren kunnen we rekening houden

-> KIJK HIER voor de data voor 2018! <-

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie

FOOD

Dan komen we bij mijn favoriete gedeelte: het eten! Ik geef élke dag een kookworkshop van ongeveer twee uur (grofweg van 16:00 – 18:00). Hiervoor gaan we aan de slag met alles wat groeit en bloeit in de plaatselijke moestuin, maar ik zal bijvoorbeeld ook uitleg geven over de basisopbouw van een goede vullende salade. Het is vooral de bedoeling dat we samen veel, lekker en gezond eten bereiden (en dat vooral allemaal lekker opeten op het terras, in de zon, met uitzicht op het platteland van Italië), maar stiekem steek je er ook nog iets van op. Oh, en er is een houtoven bij het huis. Wie heeft er zin om een houtovenpizza van speltmeel te gaan maken? Of aubergines uit de tuin te roosteren op de barbecue en te serveren met zelfgemaakte hummus? Ook goed om te weten: met allergieën of speciale diëten kunnen we rekening houden! Op het programma staan dus o.a.:

– Spoedcursus salades samenstellen

– Lekkere & verantwoorde spreads, dips & borrelhapjes

– Pizza party (er is een houtoven)

– Gezonde smoothies & sapjes

– Pasta workshop van twee oude Italiaanse vrouwtjes

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie

Hierboven zie je de yoga studio. Met uitzicht op de vallei. Kijk voor meer foto’s en een sfeerimpressie op de Facebookpagina van Marije Yoga Retreats. Dat ziet er toch TE GEK uit? Oh jongens, ik heb zo’n ontzettende rotbaan! Nog wat praktische info:

– Je regelt zelf je vlucht naar Bologna. Wij halen je op bij het vliegveld. Vanaf Schiphol kun je vliegen met KLM, vanaf Eindhoven met Transavia, van Weeze met Ryan Air.

– Al het eten en de yogalessen zijn bij de prijs inbegrepen, inclusief de pastaworkshop

– Vervoer van en naar het vliegveld van Bologna is inclusief: Marije en ik halen je op!

– Excursies: wijnproeven, pasta workshop

-> KIJK HIER voor de data voor 2018! <-

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie

Alles op een rijtje: Wie wat waar

-> KIJK HIER voor de data voor 2018! <-

Inbegrepen: Al het eten, yogamatten, vervoer van & naar vliegveld Bologna

– Adres: Vidovina, Via Piramide 5, 48010 Casola Valsenio, Italy
(Meer info over de locatie: Vidovina.com)

WIE GAAT ER MEE?

Mail mij (claartje@foodness.nl) of Marije (marijeyoga@gmail.com)! Laat ons weten met hoeveel personen je wil komen en in welke kamer je graag zou willen slapen. Ook voor vragen of speciale verzoeken kun je ons mailen. Onder dit artikel reageren met een vraag mag natuurlijk ook! Een week yoga & food retreat met alleen maar vriendinnen? Vrijgezellenfeest? Uitje met collega’s? Wij vinden alles leuk!

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantieSchermafbeelding 2016-05-08 om 16.41.22

YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie YOGA & FOOD RETREAT Italië: Fit, zen & relax vakantie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Rianne Koene says: 15th jul 16 7:00 am

  Hoi Claartje,

  Ik ben op zoek naar een goede yogamat, en ben geinteresseerd in de matten van Manduka. Heb jij toevallig ook een Manduka mat? Zo ja, raad je deze aan. Zo nee, welke gebruik jij en ben je tevreden?

  Groetjes, Rianne

  • Claartje says: 15th jul 16 7:00 am

   Ha Rianne,

   Oeh, goeie vraag… Ik ga het voor je navragen bij Marije (die heeft er meer verstand van dan ik) en kom er bij je op terug! Wat voor soort yoga doe je vooral? Dat kan ook nog uitmaken – voor pilates heb je bijvoorbeeld eigenlijk een dikkere mat nodig… Groetjes Claartje!