logo
FOODSPIRATION

Oh yeah: natuurlijke, vegetarische en allergeenvrije snoepjes

080914091359snoepjesimage.jpg

“Goh, dat eet jij zeker niet”, hoor ik vaak als er een taart voor mijn neus staat, of als iemand een zak drop verorbert voor mijn neus. Natuurlijk eet ik dat wel, ik maak alleen als het even kan een zo gezond en natuurlijk mogelijke keuze. Ja, ik ben een zoetekauw en ja, ik snoep. Vaak. Veel. Op sommige dagen vind ik zoet fruit al echt een snoepje (ohh, verse vijgen!), soms sla ik zelf aan het bakken om slanke/vegan/guilt-free snacks te maken, maar heel soms trek ik ook gewoon het liefste een zak open. Op momenten is het fijn dat er snoep van bedrijven als Goody Good Stuff is. Dat is namelijk snoep waar geen dierlijke ingrediënten in zitten (dus zelfs geen gelatine) en waar alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen in zitten. Dat is nog niet alles: de snoepjes zijn ook nog eens gluten- en lactosevrij, en zijn ook gemaakt zonder noten, ei of soja. Allergievriendelijk dus, in alle opzichten.

 

goodie good stuff, glutenvrij, lactosevrij, winegums, snoep, gezond

 

Het merk Goody Good Stuff is in 2010 opgericht door de vegetarische Melissa Burton, die het heel jammer vond dat ze als vegetariër geen winegums meer kon eten (want die bevatten gelatine, en zijn dus eigenlijk niet vegetarisch). Ze probeerde volledige vegetarische winegum-achtige snoepjes te maken, en besloot het dan maar meteen helemaal goed te doen. Geen rotzooi, wél een echt lekker snoepje. Melissa wilde namelijk een snoepje creëren dat mensen zonder zorgen aan hun kinderen kunnen geven. 

 

Het blijven overigens snoepjes, dus er zit wél gewoon suiker in. Technisch is het namelijk nog niet haalbaar om suikervrij snoep te maken dat niet laxerend werkt. Goody Good Stuff heeft dus een bewuste keuze gemaakt voor natuurlijke ingrediënten (natuurlijke kleur- en smaakstoffen, vrij van allergenen en vegetarisch), zodat de snoepjes zo toegankelijk mogelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen.

koala, goodie good stuff, snoep, foodness, kids

 

En de koala uit het logo, dat is toch ook een schatje?

 

Inmiddels is het merk ook in Nederland bij verschillende supermarkten verkrijgbaar. Er zijn vrolijke colaflesjes (Cola Breeze), rode gummies met kersensmaak (Cheery Cherries), zachtroze Summer Peaches en – mijn favoriet: oranje Koala Gummy Bears. Of je kiest een uitdeelmix, handig als je kinderen gaan trakteren.

 

goodie good stuff, snoep, glutenvrij, vegan, winegum, foodness, review

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties