logo
FITSPIRATION

Op wintersport in Kirchberg, Oostenrijk

Mandy in Oostenrijk

Als je nog nooit op wintersport bent geweest dan weet je eigenlijk niet wat je mist. Tiroler Gröstl, käzespätzle… Oh, en skiën natuurlijk. Ik, Mandy, was nog niet eerder op wintersport geweest, maar kreeg ineens de vraag of ik mee wilde op persreis naar Kirchberg, Oostenrijk? Oh yeah! Zoover nodigde Foodness uit voor een lang weekend vol sneeuw, zon en lekker eten. En zo zat ik samen met een gezellig groepje bloggers en vloggers op 15 december in het vliegtuig naar het prachtige Oostenrijk.

Mandy in Oostenrijk

Let it snow

Wanneer je gaat vliegen land je na zo’n anderhalf uur in Innsbruck, waarna je na een uurtje rijden in Kirchberg bent. Ideaal. Hallo strakblauwe en heerlijk frisse lucht! Als je vroeg in het seizoen gaat heb je kans dat je, net als wij, in het dorp geen centimeter sneeuw ziet. Don’t you worry! Ze hebben tegenwoordig overal iets voor. Op de pistes van Kirchberg ligt namelijk in het wintersport seizoen áltijd sneeuw vanwege snowfarming. Oftewel; de sneeuw van de vorige winter wordt opgeslagen in de vele sneeuwkanonnen. Dit zorgt ervoor dat je in Kirchberg van eind oktober tot begin mei de pistes af kunt scheuren. Dat klinkt als muziek in onze wintersportoren.

 

Mandy in Oostenrijk

Kirchberg

Natuurlijk ga je op wintersport skiën of snowboarden en zo ook wij. We kregen les van een paar geweldige skileraren en omdat dit mijn eerste keer skiën was had ik zelfs een privéleraar, Ian. Helemaal top! Na een paar uur oefenen met remmen en bochtjes maken ging ik met knikkende knieën de piste af. “Pizzapunt, pizzapunt, pizzapunt”, gingen mijn gedachten. Wat een geweldige ervaring. Ik snap nu helemaal waarom iedereen zo weg is van wintersport; I want more! Buiten het skiën zijn er bovendien nog zoveel andere leuke activiteiten. Je kunt mooie wandelingen maken, rodelen of ijsklimmen. Of wat dacht je van een ritje in een arrenslee? Ook zijn er leuke events zoals het concert van Rowwen Heze op 15 maart en het Holy Mountain Festival dat eind maart plaatsvindt. Genoeg te doen in Kirchberg!

 

Mandy in Oostenrijk

Nachtrodelen

Retesnel met een sleetje de berg af. Kan het nog leuker? Ja dat kan; namelijk nachtrodelen. 3,5 Kilometer langs de verlichte baan naar beneden racen met een uitzicht waar je u tegen zegt. Halverwege haal je een welverdiende borrel met wat lekkers in één van de gezellige berghutten, om vervolgens aangeschoten en met heel veel lef (ik spreek uit ervaring) je weg naar beneden te vervolgen. En daarna ga je gewoon nog een keer, de baan is namelijk geopend tot 21:30 uur. Zó leuk. Kijk voor meer informatie op nachtrodelen in Kirchberg.

 

mixed-gril

Mandy in Oostenrijk

Lekker eten

In Oostenrijk kan lekker gegeten worden, dat is één ding dat zeker is. In vrijwel alle restaurants zijn heerlijke wienerschnitzels en andere lokale gerechten te bestellen (lees hier mijn artikel over 5  gerechten die je moet hebben gegeten in Kirchberg). Een echte aanrader in Kirchberg is het KupferStub’n restaurant. Een sfeervol restaurantje waar ik een mix van verschillende soorten vlees at, gemaakt door wereldkampioen barbecue Peter Erber. Jammie! Zoek je een restaurant op de piste neem dan eens een kijkje bij Steinbergkogl. Het mooie uitzicht erbij is gegarandeerd.

 

krapfen

Guilty pleasures

Als je net als ik dol bent op gebakjes, taartjes en chocolaatjes vergeet dan niet langs Konditerei Lorenzoni te gaan. Hier vind je namelijk de állerlekkerste. Ik mocht hier een kijkje in de keuken nemen en allerlei lekkere dingen proeven. Ja, zoals Claartje altijd al zegt: het leven van een foodblogger is zwaar.

Wil je na het lezen van dit artikel ook naar Kirchberg? Snappen we! Mandy ging voor haar wintersport op reis met Zoover, dus check hun website wat de mogelijkheden zijn voor jou. Of doe er vast inspiratie op voor een volgende reis, dat mag natuurlijk ook ????

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties