
Een salade eten en een uur later nog geen honger. Onmogelijk? Dat kan met deze broccolisalade. Wij probeerden deze salade met de verse broccoli van Body & Fit (mega makkelijk), maar het kan natuurlijk minstens zo goed met verse broccoli. Die moet je alleen wel nog even koken of stomen en in stukjes snijden. Let op: voor een veganistische versie van deze salade vervang je de feta kaas (niet vegan) door blokjes in sojasaus gemarineerde tofu, of door een handje amandelen.
Bereidingswijze broccolisalade
Snijd de pastinaak en paprika in stukjes (de broccoli is dus al gesneden dankzij zie verhaal hierboven).
Rasp de wortel.
Zet een pan op het vuur en voorzie deze van wat kokos– of olijfolie.
Roerbak de groenten (broccoli, pastinaak, paprika) kort op hoog vuur en voeg wat peper, zout en andere kruiden naar wens toe. Ik gebruikte o.a. gerookte paprikapoeder, rozemarijn en tijm.
Leg de gebakken groente op een bord met sla.
Versier het met de geraspte wortel en wat stukjes walnoot. Verdeel ook de olijven over de salade.
Klop een dressing van de balsamico en de olijfolie.
Verkruimel dan nog een beetje feta eroverheen voor de laatste puntjes op de i.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 200 gram
-
Pastinaak 200 gram
-
Paprika 1 stuks
-
Olijven naar smaak
-
Feta 75 gram
-
Wortel 2 stuks (geraspt)
-
Balsamico-siroop 2 eetlepels
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
IJsbergsla 75 gram
-
Walnoten 3 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties