logo
RECEPT

Cake met rood fruit en witte chocolade-frosting

Cake met rood fruit en witte chocolade-frosting
INGREDIËNTEN
Voor de cake
Voor de frosting

Een behoorlijke bom, deze cake. Het is een klassieke versie, met lekker veel patentbloem, boter en geraffineerde suiker. Is ook weleens een keertje lekker, toch? Dit is nu eenmaal hoe een goede kleffe cake hoort te zijn, als je het mij vraagt.

De frosting is uiteraard optioneel; ook zonder frosting is de cake een waar genoegen. De hoeveelheden in dit recept gaan uit van een flinke laag frosting (zoals je op de foto kunt zien). Je kunt mijn hoeveelheden voor de frosting ook halveren, dan krijg je een dunnere laag. De keuze is aan jou!

Cake met rood fruit en witte chocolade-frosting

Ingrediënten cake

Voor de cake
300 gram bloem
250 gram suiker
180 ml water
1,5 theelepel baking soda
45 gram boter (op kamertemperatuur)
2 eieren
1,5 theelepel vanille extract

Voor de frosting
150 gram gezouten boter (liefst plantaardig, bv Flora)
90 gram poedersuiker
100 gram witte chocolade
Evt. 2 eetlepels bietensap om te kleuren

 

Bereidingswijze cake

Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.

Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je cake niet vast plakt aan de vorm. Vouw het papier in de hoeken van de cakevorm, zodat je het beslag er goed in kunt gieten.

Meng bloem, suiker, baking soda en zout. Voeg al kloppend met een garde of mixer het water toe. Voeg daarna de eieren toe, de zachte boter en een snufje zout.

Giet het beslag in de bakvorm. Zet de cake in de oven en bak hem gaar in ongeveer 45 minuten, of tot een houten prikker er schoon uitkomt.

Laat de cake even afkoelen in de cakevorm. Haal hem na 10 minuten inclusief bakpapier uit de vorm en zet op een cakerekje of plank om volledig af te koelen.

Bereidingswijze frosting

Voor de frosting doe je de boter (ook op kamertemperatuur, zodat het lekker zacht is!) samen met de poedersuiker in een kom. Gebruik wederom een garde of mixer om de frosting licht en romig te kloppen.

Smelt de witte chocolade au bain-marie (of zet het kort in een bakje in de magnetron). Laat de chocola kort afkoelen zodat je je er niet aan brandt. Giet de chocola bij de frosting en klop tot die mooi romig geheel is.

De frosting is nu klaar, maar je kunt ook de helft roze kleuren met het bietensap. Schep in dat geval de helft van de frosting in een andere kom en meng het bietensap erdoor.

Wacht met het bestrijken van de cake met frosting tot de cake echt volledig is afgekoeld. Doe je dat niet, dan smelt de frosting er direct van af 😉

Versier de frosting met rood fruit.

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties