logo
FOODSPIRATION

Lamsvlees op het menu? Dit is alles wat je moet weten

Lamsvlees

Lamsvlees is onder vleeseters enorm populair, omdat het vlees heel mals en uitgesproken van smaak is. Zo zijn er steeds meer overheerlijke recepten de wereld ingebracht die lamsvlees als hoofdingrediënt gebruiken. In dit artikel vertellen we je meer over lamsvlees en hoe je er de lekkerste gerechten mee maakt. 

Het lamsvlees dat in Nederland gegeten wordt, komt voornamelijk uit Nieuw-Zeeland. Er bestaat ook een Nederlands schapenras, de Texelaar, dat steeds vaker voor de consumptie gebruikt wordt. Dit ras graast gras dat van de Texelse bodem komt, en dat proef je in het vlees. Dit smaakt namelijk kruidig. 

Zowel in restaurants als in de keuken thuis worden regelmatig lekkere gerechten gemaakt met lamsvlees. Maar hoe kom je hieraan en hoe weet je dat je de beste kwaliteit hebt? Team Foodness tipt: online lamsvlees bestellen, het lekkerste lamsvlees van uitstekende kwaliteit, voor de lekkerste gerechten thuis, of in je restaurant!

Lamsvlees: zo eet je het

We geven graag iets meer achtergrond over schapenvlees. Vlees wordt lamsvlees genoemd, wanneer het van een dier komt dat niet ouder dan één jaar is. Het vlees van dieren die ouder zijn dan dat, wordt schapenvlees genoemd. In Nederland worden er meerdere delen van het lam gegeten, waaronder de rug, de nek en het buikvlees. Het vlees dat van de rug gehaald wordt, staat bekend als lamsrack. Dit is, samen met de nek, één van de meest malse delen van het lam dat gegeten kan worden.

Lamskoteletten komen ook uit de rug. Er zit echter altijd een laagje vet aan deze stukken vlees, wat zorgt voor extra veel smaak. Het is de bedoeling dat je dit stukje vet laat zitten wanneer je ermee aan de slag gaat, anders loop je een smaaksensatie mis. 

Verder kunnen ook de voor- en achterbouten verwerkt worden in gerechten. Daarnaast kunnen de poten gebruikt worden als soepschenkel. Dit is een stukje mergpijp dat in de soep gegooid wordt om het een rijke en krachtige smaak te geven. Wil je online lamsvlees bestellen? Dan zul je zien dat het assortiment enorm uitgebreid is en dat er genoeg keuzemogelijkheden zijn. Zo weet je in ieder geval wat te kiezen!

Lamsvlees

Lamsvlees of schapenvlees?

Het verschil tussen lamsvlees en schapenvlees, is dat lamsvlees een stuk malser is. Schapenvlees is daarentegen taaier, iets wat niet iedereen kan waarderen in een stuk vlees. Daarom kun je eigenlijk nooit de mist ingaan wanneer je in een restaurant lamsvlees bestelt, of wanneer je van plan bent het vlees klaar te verwerken in een gerecht. 

Door de wat mildere smaak van lamsvlees, kan je er gemakkelijk je eigen twist aan geven. Door te experimenteren met verschillende soorten kruiden en aroma’s, zet je in een handomdraai een prachtig gerecht op tafel.

Zo bereid je lamsvlees

Je weet nu dus dat je enorm veel delen van het lam kunt gebruiken om mee te bakken of koken. Zo kun je het borststuk van het lam, dat bekend staat als een lamsrollade, in veel kruiden naar eigen keuze marineren en vervolgens braden in de oven. 

Ben je op zoek naar een makkelijk gerecht? Lamsfilet is veruit het simpelst om te bereiden: het enige wat je hoeft te doen is het te bakken in de pan waarna je de stukjes vlees perfect kan serveren met wat groente. Een andere simpele maaltijd kun je van lamsreepjes maken. Deze stukken vlees uit de borst worden, samen met lamsgehakt, vaak gebruikt om shoarma van te maken. Of verwerk het vlees in een stoofpotje of in de soep om je gerechten veel smaak te geven. 

Wanneer je kiest voor online lamsvlees bestellen, moet je goed rekening houden met het deel van het dier dat je gebruikt. Sommige delen hebben vet, waardoor ze meer smaak hebben. Hier hoef je dan niet zo veel kruiden aan toe te voegen. Bepaalde stukken komen het best tot hun recht wanneer ze helemaal mals gestoofd zijn, zoals de lamsbouten, de lamsschouder en de lamsschenkel. 

Kortom, vleesliefhebbers eten veel verschillende delen van het lam. Dit zorgt voor een grote veelzijdigheid van het vlees. Knoflook, oregano, rozemarijn en natuurlijk peper en zout zijn een aantal voorbeelden van kruiden die goed combineren met het malse lamsvlees. Maar voel je vrij om je eigen fantasie erop los te laten.

Gerecht met lamsvlees

Waar kun je het best online lamsvlees bestellen?

Ben je op zoek naar een nieuw gerecht om te maken voor een thuisdiner of misschien voor kerst 2021? Probeer dan eens een lekker stukje lamsvlees uit. Online lamsvlees bestellen? Dit kan je het best doen bij een professionele keurslager. Ga bij voorkeur voor een stuk lamsvlees waarvan jij denkt dat je het gemakkelijk in een gerecht zou kunnen verwerken. De kwaliteit van het vlees is hierbij belangrijk. Kies voor een bekende slager, waarvan je weet dat je de kwaliteit krijgt die je wilt voor een lekker gerecht.  

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties