logo
RECEPT

Citroen-kwarktaart gezoet met honing en stevia

Suikervrije citroen-kwarktaart
INGREDIËNTEN

De bodem van deze taart maak je van roggebrood en ongebrande noten. Dat maakt ‘m eigenlijk net zo gezond als een flink besmeerde (rogge)boterham. Best slim van de Keukenboef, die dit recept bedacht! De kwarkvulling maak je van o.a. magere kwark gezoet met honing en stevia, dat stijf wordt dankzij gelatine.

Suikervrije citroen-kwarktaart

Bereidingswijze citroen-kwarktaart

(voor 8 puntjes taart)

Week de gelatineblaadjes eerst in een kom met koud water.

Pers het sap van de twee citroenen uit en doe dat in een steelpannetje. Dit pannetje zet je straks op het vuur, daar los je de gelatineblaadjes in op.

Maal het roggebrood fijn tot een kruim, samen met de noten en de honing. Dit kan met een keukenmachine, maar je kunt het ook door elkaar hakken met een scherp mes.

Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het mengsel voor de bodem over de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Meng de magere kwark met het steviapoeder in een kom.

Zet nu het steelpannetje met het citroensap op het vuur. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze in het pannetje met het citroensap. Roer voorzichtig, tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.

Voeg het gelatine-citroenmengsel toe aan de kom met kwark. Roer goed door.

Giet het kwarkmengsel in de springvorm, bovenop de bodem van rogge.

Laat de taart minimaal twee uur stijf worden in de koelkast.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Charlotte says: 1st apr 20 7:21 am

    Klinkt heerlijk en bijzonder met het roggebrood erin. Alleen is gelatine toch beenmerg & dan niet helemaal vegetarisch, dacht ik… Geeft voor mij niets hoor de taart lijkt me heel lekker!