
INGREDIËNTEN
-
Zalm 1 filet (750 gram - 1 kilo)
-
Broodkruim 25 gram
-
Parmezaanse kaas 25 gram, geraspt
-
Knoflook 2 teentjes, geperst
-
-
-
Plantaardige boter 2 eetlepels, gesmolten
Wauw, deze zalm ziet er niet alleen superlekker uit, hij is het ook! Je bedekt de vis met een korst van Parmezaanse kaas en overheerlijke kruiden. Dit recept van A Spicy Perspective is genoeg om met 6 personen van te eten. Je maakt hem in ongeveer 20 minuten, is dat niet fijn? Alleen zalm eten als avondmaaltijd is een beetje karig, daarom zou je deze salade er prima bij kunnen serveren.
Voor een glutenvrij gerecht gebruik je glutenvrij broodkruim. Dat kun je ook heel makkelijk maken door een oude, geroosterde glutenvrije boterham tot kruim te vermalen in een keukenmachine.
Bereidingswijze zalmrecept
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de zalm op de bakplaat.
Meng het broodkruim, Parmezaanse kaas, knoflook en kruiden in een mengkom en doe daar de boter bij. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed met je handen.
Verdeel het mengsel voor de korst over de zalm en bak 10-12 minuten of tot de zalm gaar is en de korst goudbruin. Als de korst niet bruin wordt, zet je de grill voor een minuutje aan.
Serveer met een heerlijke salade.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Zalm 1 filet (750 gram - 1 kilo)
-
Broodkruim 25 gram
-
Parmezaanse kaas 25 gram, geraspt
-
Knoflook 2 teentjes, geperst
-
-
-
Plantaardige boter 2 eetlepels, gesmolten

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

Dit weekend heb ik deze zalm gemaakt voor mijn bezoek. Echt een superrecept, vijf sterren!
Ah, wat leuk om te horen Petra! Dankjewel 🙂
Fijn dat jullie genoten hebben!
Liefs Claartje