logo
FOODSPIRATION

Het kweken van kruiden in een kleine tuin: tips en tricks

Moestuin

Staat het kweken van kruiden in je tuin op dit moment erg hoog op je eigen bucket list? Dit hoeft gelukkig niet zo lastig te zijn en is zelfs geschikt voor mensen die geen groene vingers hebben. Met slechts een paar kleine investeringen in je eigen tuin, is dit al gewoon mogelijk. Pluk iedere dag een beetje tijm voor in die overheerlijke pasta, oregano om een gerecht op smaak te brengen of een takje munt voor in je favoriete kopje thee. In dit artikel geven we je een paar erg handige tips hoe je kruiden makkelijk kunt kweken in je eigen tuin.

Zorg altijd voor voldoende ruimte in de tuin waar de kruiden kunnen groeien

De kruiden moeten natuurlijk voldoende ruimte hebben om te kunnen groeien en bloeien. Daarom is het altijd erg verstandig om voldoende ruimte hiervoor vrij te maken bij jou in de tuin. En let er daarnaast ook altijd op dat sommige kruiden sneller alle kanten op kunnen groeien dan anderen. Zo staat munt er bijvoorbeeld bekend om snel te kunnen verspreiden bij jou in de tuin. 

zelf kruiden kweken

Voldoende schaduw door het plaatsen van een parasol

Heb je ook al eens een keer nagedacht over het investeren in parasols? Hierdoor krijgen de kruiden voldoende schaduw wanneer dit het meeste nodig is op een dag. Zet daarnaast ook altijd een plantenspuit met water klaar naast de kruiden, zodat je kruiden de perfecte balans tussen voldoende water en zonlicht hebben. Het resultaat? Je kruiden groeien als kool en blijven dezelfde consistente kwaliteit behouden. 

Investeer in een hekwerk dat dient als een mooie omheining

Om te voorkomen dat je complete tuin vol met kruiden komt te staan, en dat je ze zelfs omhoog ziet springen tussen de veldbloemen en andere planten in de tuin, is het aan te raden om een keer te investeren in een mooi hekwerk in de tuin. Kies dus altijd voor een handig hekwerk voor het kweken van kruiden. Naast dat dit de kruiden netjes op de juiste plek houdt, ziet het er natuurlijk ook netjes en verzorgd uit. Een hekwerk in is verschillende soorten stijlen te koop, zodat het haarfijn kan worden geïntegreerd met de stijl van de tuin.

Kortom, wanneer je kruiden wil kweken in je eigen tuin is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo moet er voldoende ruimte zijn en hebben de kruiden voldoende water, zonlicht en schaduw nodig. Om het af te maken kun je een mooie omheining laten plaatsen. Wat voor soort kruiden wil je zelf het liefste gaan kweken in je eigen tuin?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties