logo
RECEPT

Groene risotto met rucola en spinazie

150914184104groenerisottoimage.jpg
INGREDIËNTEN

Door een sausje van bladgroenten en -kruiden (rucola en basilicum) te mengen met de risottorijst krijg je een schilderij van een gerecht. Of een sloot vol kroos – het is maar hoe je rijk je fantasie is. Lekker is het in ieder geval wel!

Voor de groene saus gebruik ik koolzaadolie van Hollands Goud, dat barst van de gezonde Omega-3 vetzuren. Het heet Hollands Goud omdat het echt uit Nederland afkomstig is: in ons land wordt het koolzaad geteeld waar de koolzaadolie uit wordt geperst. Mooi he?

Dit recept is goed voor een hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten groene risotto

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze groene risotto

Verhit een scheut koolzaadolie (of olijfolie) in een pan met een dikke bodem.

Fruit de gesnipperde sjalot een minuut of drie in de olie. Voeg de risottorijst toe en roer tot elke rijstkorrel bedekt is met een klein laagje olie. Schenk de wijn in de pan en roer door tot de rijst plakkerig is.

Voeg scheut voor scheut de bouillon toe en blijf af en toe roeren. Ga door tot alle bouillon op is.

Maak in de tussentijd de groene saus. Blancheer de rucola kort in kokend water. Ik goot kokend water in een kom, deed de rucola in een zeef en hing die zeef ongeveer 30 seconden in de kom met kokend water. Doe de rucola daarna meteen in een blender (of gebruk een staafmixer), samen met de basilicum, het citroensap en de twee eetlepels koolzaadolie. Voeg ook twee eetlepels mascarpone toe. Maal tot je een dikke groene saus hebt. Laat staan.

De risotto is gaar als alle bouillon opgenomen en de rijst bijna beetgaar is (na een minuut of 20). Haal op dat moment de pan van het vuur en roer de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is en roer dan ook de groene saus door risotto, evenals de overgebleven twee eetlepels mascarpone.

Verdeel de risotto over vier borden. Schep eventueel nog een beetje mascarpone over de risotto. Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties