logo
230415094441R220Image.jpg
INGREDIËNTEN

O, lasagne is altijd zo heerlijk! Alleen jammer dat de pastavariant met bechamelsaus niet supergezond is. Wij hebben daarom wel een supergezonde variant. Deze lasagne maken we van 100% groente, wat wil je nog meer?

Dit recept van Out Earthland laat ons watertanden… Extra plus: na deze met groenten volgestouwde maaltijd hoeven we ons niet schuldig te voelen als we morgenavond iets minder gezond eten. Win-win dus!

Vegan lasagne

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Gebruik een groentesnijder waar je mooie dikke plakken van de courgette kunt snijden. Wij gebruikten deze budget groentesnijder. Snijd de plakken in de lengte van de courgette, leg op een plaat, bestrooi met zout en zet opzij. Je hebt 20 plakken courgette nodig.

Snijd de aubergine in plakken en leg op een bakplaat. Strooi zout en peper erover en bak voor 5-10 minuten.

Snijd de prei, venkel, rode ui, shiitake en knoflook fijn en bak in kokosolie. Als je geen kokosolie in huis hebt, volstaat olijfolie ook. Doe de ingrediënten na het bakken in een mengkom en zet opzij.

Leg 5 plakken courgette op een bakplaat, overlappend. Verdeel een schep van het preimengsel over de helft van de courgettebladeren, neem niet te veel! Je hebt in totaal 8x het mengsel nodig. Leg vervolgens een aantal plakken van de aubergine erop.

Vouw de courgette over de aubergine heen, het gedeelte waar niets op ligt. Leg er vervolgens 5 nieuwe plakken courgette op. In de tegenovergestelde richting en overlappend. Herhaal deze stappen tot je geen ingrediënten meer over hebt.

Je zou, om het gerecht helemaal af te maken, een beetje van deze salsa bovenop kunnen scheppen, maar dat hoeft niet.

Strooi ten slotte de peterselie on top.

Tip: serveer het gerecht warm door de courgette te bakken in kokosolie.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties