logo
RECEPT

Resultaat Alpro kookworkshop: fruittorentje met bloemkool (!)

201014152304Imageenheader.jpg
INGREDIËNTEN

Vrijdag 10 oktober ging onze Mylène naar een kookworkshop die door Alpro werd gegeven in de Kookfabriek in Rotterdam. Eerder hielden we een winactie op de website om hier ook bij te kunnen zijn. Drie gelukkige winnaars mochten hier met een vriend/vriendin ook heen. Verder waren er nog meer foodbloggers en kookliefhebbers aanwezig, maar ook koks om ons met de workshop te helpen. 

 

 

Tijdens de workshop, in het kader van duurzaamheid, was de opdracht om met je groepje een driegangenmenu te creëren. Het 'Foodness groepje', bestaande uit winnaressen Maaike, Jessica en Marjolein plus aanhang, maakte als voorgerecht een groene soep van broccoli en romanesco gegarneerd met zoete aardappelchips. Het hoofdgerecht was een curry van verschillende soorten wortels en zoete aardappel en het toetje bestond uit een torentje van fruit, zoetzure broccoli en een balsamicoazijn honing.

 

En met succes, want het Foodness menu werd door de jury als beste beoordeeld en wonnen daarmee een Cuisine blender! Wij delen met jullie het receptje van ons dessert, met fruit en zoetzure bloemkool.

 

Blancheer de bloemkoolroosjes kort en voeg azijn en suiker en een snufje zout toe aan het kookwater toe. Laat dit staan totdat het volledig is afgekoeld. Gebruik 250 milliliter azijn en 150 gram suiker op 500 milliliter kookwater.

 

Wel de cranberries in water en voeg naar smaak suiker toe.

 

Snijd de druifjes in en doe ze kort in kokend water, zodat je daarna makkelijk het velletje eraf kunt halen.

Snijd de appels in blokken en bak deze met eventueel wat kaneel.

 

Meng de honing en balsamicoazijn tot een saus.

 

Voor een mooi plaatje: maak een torentje van de appelblokjes en plaats wat klein bloemkoolroosjes erbovenop. Strooi de cranberries en ontvelde druiven over het bord en druppel de saus er over.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties