logo
RECEPT

Toast met avocado en gepocheerd ei

100114113911toastimage.jpg

In de uitzending van Editie NL noemde ik mijn lievelingsontbijt: toast met avocado. Omdat avocado op de lijst thuishoort met Foodness' alternatieve superfoods (lees hier waarom) maar vooral omdat avocado verdomd lekker is. Het wórdt nog lekkerder met een gepocheerd eitje erbovenop, waarvan de dooier langzaam over het brood druipt. Hmm… 

 

Een ei pocheren is helemaal niet moeilijk. Gebruik het trucje dat ik in deze video voordoe, en zelfs de grootste dummy kan een ei pocheren. Succes!

 

 

Snijd de rijpe avocado in kleine blokjes. 

 

Besmeer de snee brood indien gewenst met roomboter en leg de blokjes avocado erop. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor speltbrood, een volledig glutenvrije broodsoort of een gewone volkoren boterham. Bestrooi met zout en peper.

 

Pocheer het ei zoals te zien is in de video: maak een buideltje van een ingevet velletje plastic folie dat je in een kopje duwt, breek daar het ei in en draai goed dicht. Hang het buideltje 2-3 minuten in kokend water of tot het eiwit gestold is. Pel het folie eraf en voila: een perfect gepocheerd ei! Leg het gepocheerde ei voorzichtig bovenop de avocado, als kers op de taart.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties