
INGREDIËNTEN
-
Tortilla 1 stuks
-
Rode biet 100 gram, in stukjes
-
Geitenkaas 50 gram
-
Sinaasappel 1/2 stuks
-
Veldsla 30 gram
Tijdens het paasweekend deed ik nog iets anders dan paaseitjes eten en muffins bakken voor de paasbrunch. Ik deed dansjes op het eerste volledig vegetarische dance festival van Nederland: DGTL. Dat was al een fantastisch festival, maar dit jaar bouwden ze samen met Stadsboeren een heuse kas op het terrein, waar o.a. knoflook, andijvie, spinazie en waterkers verbouwd wordt. Ik werd uitgenodigd om te komen proeven en kan je vertellen: dat stadsboeren heeft toekomst. Het smaakte naar meer! Denk je eens in; als op alle braakliggende of andere niet in gebruik zijnde terreinen in de stad nu eens groentetuinen werden gemaakt… Hoeveel mensen zouden dan meer over hun voeding gaan nadenken? Meer groenten gaan eten? Minder voedsel verspillen?
Terug naar het festival, waar dus ál het voedsel (zelfs het eten voor de crew en de artiesten) volledig vegetarisch was. Dat vind ik mooi, zeker als het op een manier gedaan wordt die alles behalve belerend of dogmatisch is. Het laat verstokte vleeseters zien dat het helemaal niet stom, saai of geitenwollensokkig hoeft te zijn om vega te eten: vegetarische hamburgers, wraps, shoarma zijn bijna niet van ‘echt’ vlees te onderscheiden en mínstens zo lekker. Ik at onder andere een vegetarische burrito met bietjes en geitenkaas at. Deze specifieke burrito was huisgemaakt van speltmeel, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een wrap van tarwe- of maismeel gebruiken – die zijn bij de meeste supermarkten gewoon te koop.
Met dit recept maak je één wrap; voldoende als lichte lunch. Maak er twee om er avondmaaltijd van te maken.
Bereidingswijze
Snijd de biet in stukjes.
Verdeel de veldsla, stukjes biet en partjes sinaasappel over de wrap. Verkruimel de geitenkaas erover.
Rol de wrap op, en je hebt een burrito. Klaar!
Huh, zo makkelijk?
JA, zo makkelijk!
INGREDIËNTEN
-
Tortilla 1 stuks
-
Rode biet 100 gram, in stukjes
-
Geitenkaas 50 gram
-
Sinaasappel 1/2 stuks
-
Veldsla 30 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties