logo
FOODSPIRATION

5x Gezond ontbijt | Snel makkelijk ontbijt

scrambled tofu

Een gezond ontbijt op tafel zetten, dat lukt alleen als het snel en makkelijk te maken is. Toch? Dat is mijn ervaring tenminste. Daarom zette ik vijf keer een gezond ontbijt voor je op een rij. Dan heb je genoeg te kiezen, maar kun je toch een makkelijk ontbijt maken dat lekker en gezond is!

Gezond & makkelijk ontbijt

Want een goed begin, is het halve werk! Deze vijf ontbijtjes geven je een lekkere kickstart van de dag, zonder dat er al te veel tijd mee gemoeid is. Van low-carb tot vegan – voor ieder wat wils. Het is niet toevallig dat het er vijf zijn: zo kun je elke dag van de week variëren. Enjoy!

gezond ontbijt split

Skinny bananensplit

Volledig plantaardig, en super simpel. Een banaan, versierd met plantaardige zuivelvariatie en verschillende toppings. Zo’n plantaardige zuivelvariatie bevat vaak lekker weinig verzadigde vetten, maar wél plantaardige eiwitten – en die laatste geven je een verzadigd gevoel. Ik ging voor een topping van bijenpollen, cacao nibs, pecannoten, aardbeien en honing. Yum!

Klik hier voor het recept van de skinny bananensplit.


Pink smoothie

Pink smoothie

Een smoothie is de perfecte manier om aan het begin van de dag al minstens één van de vijf porties groente en fruit binnen te krijgen die je dagelijks nodig hebt. In deze smoothie doe je een halve komkommer, samen met diepvriesfruit (dat heb ik namelijk standaard in de vriezer liggen) en een banaan. Als vloeistof gebruik ik een biologische plantaardige drink, ditmaal op basis van rijst.

Het recept van deze pink smoothie vind je hier.


shakshuka low carb

Low carb: Shakshuka

Dit ontbijtje is low carb (laag in koolhydraten) en juist rijk aan eiwitten (bonen & ei). Ook niet onbelangrijk: het staat binnen 5 minuten op tafel! Je maakt deze shakshuka versie met tomatenblokjes, pompoenblokjes, bonen en wat sambal. Plus een eitje, natuurlijk.

Bekijk het shakshuka recept hier.


scrambled tofu

Scrambled tofu (vegan)

Scrambled tofu is een liefdesbaby van tofu en scrambled eggs – maar dan zonder eieren, dus helemaal veganistisch. Is dat lekker? Nou en of! Houd er rekening mee dat je de tofu echt goed op smaak moet brengen, dus verdubbel desnoods de kruiden en smaakmakers en sojasaus die ik in dit recept noem. Als je dat gedaan hebt ontdek je dat tofu qua structuur echt heel erg lekker is om te scramblen.

Klik hier voor het recept voor scrambled tofu.


pumpkin spice granola

Pumpkin spice granola

Wie houdt van een yoghurt-met-fruit-en-granola ontbijt, maakt daar een gepimpte versie van door Zelf Granola Te Maken. Een dikke vette aanrader, want het maakt een simpel ontbijt meteen bijzonder. Zoals deze winterse variant op normale granola! Pumpkin spice granola krijgt zijn winterse kick van de specerijen die je gebruikt: kaneel, steranijs en – wie durft – een snuf allspice / five spice poeder.

Kijk hier voor het recept van deze pumpkin spice granola.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties