logo
RECEPT

Vegetarische quiche met geitenkaas, courgette en tijm

130814121352R118Image.jpg
INGREDIËNTEN
optioneel

Quiche is toch wel een van onze favoriete gerechten. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, en serveren met een frisse salade. Als de quiche niet op gaat kan hij de volgende dag mee naar kantoor of school als lunch, want hij is koud ook heel lekker. En doordat je alleen een ovenschaal nodig hebt (en een slakom voor je salade), heb je ook nog eens weinig afwas! Moeten we nog meer redenen geven waarom quiches grandioos zijn?

 

Deze quiche komt van Food idee, en is groot genoeg voor 4 personen. Je kunt er nog meer groenten aan toevoegen, zo maak je hem precies zoals je zelf lekker vindt!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Vet een ovenschaal in en beleg deze met de bladerdeeg. Zorg dat de plakjes bladerdeeg goed op elkaar aansluiten.

 

Doe de ovenschaal alvast 10 minuten in de oven, zodat het bladerdeeg goed kan garen. Als je dit niet doet, heb je kans dat je bodem niet gaar wordt.

 

Meng de eieren met de tijmblaadjes en een snufje zout. Snijd de courgette in plakjes of blokjes en voeg deze aan het eimengsel. Voeg als laatste ook de geitenkaas toe aan het mengel.

 

Vul de ovenschaal met het mengsel. Als je wilt kun je één plakje bladerdeeg in reepjes snijden en deze boven op de quiche leggen.

 

Doe hierna de vegetarische quiche met geitenkaas en tijm ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties