logo
140115145253R189image.jpg
INGREDIËNTEN

Niets is heerlijker dan op de bank blijven zitten gedurende een regenachtige koude dag met een warme stomende drank. Er zijn veel liefhebbers van warme chocolademelk en thee, maar sinds enkele jaren is chai thee ook een steeds bekendere warme drank. Claartje maakte deze hartverwarmende, rijke thee al eens met amandelmelk. In India wordt de thee in shotglaasjes geserveerd en is het op elke hoek van de straat verkrijgbaar. De échte authentieke versie is volgens Sommer Colier een hele sterke thee, die een mildere smaak krijgt door dikke buffelmelk en een berg suiker toe te voegen. Zij maakt het originele recept echter iets meer westerling-proof. Geen zorgen, de thee behoudt haar lekkere kruidige smaak, door alle sterke specerijen waarmee het drankje wordt gemaakt. Met dit recept maak je vier koppen thee. Of 12+ shotjes, als je Indiaas bent.

 

Suiker en melk kun je naar eigen mening door een alternatief vervangen of weglaten.

Breng het water aan de kook met de theezakjes, steranijs, het kaneelstokje, de gekneusde kardemonpeulen.

 

Kook dit voor 3-5 minuten tot de thee zwart is.

 

Zeef de thee en voeg de suiker en melk toe en verwarm de thee opnieuw tot het heet is.

 

Verdeel de gebruikte kardemonpeultjes over de kopjes en de thee is klaar om ingeschonken te worden.

 

Tea time!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties