logo
170914093035R145Image.jpg
INGREDIËNTEN

Bij pizza wordt er al snel gedacht aan een snelle vette hap. Maar er zijn genoeg recepten voor een gezonde versie van deze fastfoodmaaltijd. Kiersten van Oh My Veggies heeft een plantaardige pizza gemaakt die je ook nog eens aan je dagelijkse portie groente helpt. Voor dit recept heb je 500 gram pizzadeeg nodig, dat je kant-en-klaar kunt kopen maar natuurlijk ook zelf kunt maken! Laat Claartje hier toevallig eerder een recept van geplaatst hebben. Voor een glutenvrije versie kun je het deeg van de glutenvrije gezonde pizza met quinoacrust proberen. Dit recept is goed voor 4-5 pizzapunten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Bedek de broccoli met een eetlepel olijfolie op een bakplaat. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Bak de broccoli zo’n 15-20 minuten, of totdat de roosjes bruin beginnen te kleuren.

 

Haal de broccoli uit de oven. Laat staan.

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, tot een cirkel met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter.

 

Besmeer de pizzabodem met pesto en bestrooi deze met mozzarella.

 

Bak de bodem 15 minuten (of volg de bakinstructies op de verpakking).

 

Haal de pizza uit de oven wanneer de kaas net bruin begint te worden.

 

Beleg de pizza met de broccoli, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties