logo
140815094952R272Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de marinade
Ter garnering

Hoewel het weer de laatste paar dagen niet om naar huis te schrijven is, willen we op het laatste moment toch nog even een heerlijk barbecue gerecht aan jullie voorstellen. We maken een overheerlijke zalm die we grillen op hout. Met een speciale plank zorgen we voor extra smaak aan de vis. Mocht dat teveel van het goede zijn, dan kun je 'm natuurlijk ook gewoon in een pakketje van aluminiumfolie op de barbecue leggen. Wel eerst even invetten, dat stukje folie!

 

Dit recept van The BBQ Buddah is genoeg voor een avondmaaltijd voor vier personen. Doe je mee? Ohja, via deze website kun je terugvinden waar deze speciale planken verkocht worden. 

Doe de ingrediënten voor de marinade in een kommetje en roer goed door.

 

Leg de zalm in een ovenschaal in marineer de zalm.

 

Zet ongeveer 2 uur in de koelkast. Leg tegelijkertijd je plank in het water, deze moet een uur tot twee uur in het water liggen zodat hij op de barbecue niet verbrandt.

 

Steek de barbecue aan en laat goed heet worden.

 

Leg de plank voor 2-3 minuten op de barbecue en draai hem daarna om.

 

Leg de zalm op de plank en laat minstens 20 minuten bakken of totdat de kern ongeveer 55 graden is.

 

Laat ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

 

Serveer met rijst en salade.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de marinade
Ter garnering