logo
FITSPIRATION

3 Mythes over yoga, ontkracht door Tara Stiles

3 Mythes over yoga, ontkracht door Tara Styles

Op een zonnige donderdagavond, op het dak van een van de mooiste hotels van Amsterdam, een yogales volgen van een van de meest succesvolle vrouwen in de yogawereld, tijdens de zonsondergang. Klinkt naar he? Ja ja, vorige week kreeg ik op het dak van het W Amsterdam Hotel een yogales van de New Yorkse Tara Stiles – een van de meest succesvolle ondernemers / yogadocenten van nu. Die ook nog eens bijzónder lief en aardig blijkt te zijn, gewoon zonder make-up te dragen of andere poespas interviews geeft, en zelfs antwoord geeft op mijn raarste vragen. Samen ontkrachten we 3 mythes over yoga. Lees je mee? 

3 Mythes over yoga, ontkracht door Tara Styles

1. Je moet lenig zijn om yoga te kunnen doen

Grote onzin! Tara’s motto: als je kunt ademhalen, kun je yoga doen. Je kunt namelijk niet goed of slecht zijn in yoga. Elk lichaam is anders, dus voor iedereen verschilt het hoe je een oefening uitvoert. Daar zijn ‘goede’ en ‘slechte’ variaties in, het zijn gewoon verschillen.

3 Mythes over yoga, ontkracht door Tara Styles

2. Yoga is zweverig

Ook al zo’n onzin. Tara begon als eerste met het maken van Youtubevideo’s waarin ze yoga oefeningen voordoet. Dat is alles behalve zweverig, maar gewoon lekker praktisch. Wel kan yoga je zowel fysiek als mentaal beter doen voelen, omdat het ervoor zorgt dat je (weer) in contact komt met jezelf.

3 Mythes over yoga, ontkracht door Tara Styles

3. Yogi’s eten bijna niets

Als ik mezelf als voorbeeld neem kan ik dat al gróndig ontkrachten, en gelukkig geldt hetzelfde voor Tara Stiles. Ze ontbijt graag met een smoothie van bijvoorbeeld spinazie, banaan, amandelmelk en havermout. Tussendoor snackt ze havermout koekjes, muffins, of ijsjes. Tip: vries smoothies in in een ijsvormpje, voor extra gezonde ijsjes! Als lunch of diner maakt ze graag verse soepen, of bijvoorbeeld een salade met quinoa en lekker veel groenten. Haar lievelingseten: pad thai.

3 Mythes over yoga, ontkracht door Tara Styles

Tot slot legde Tara haar nog even twee bijzonder vreemde dilemma’s voor, waar ze gelukkig lachend (thumbs up for Tara!) een antwoord op gaf.

Dilemma 1: Je moet twee scheten laten tijdens elke yogales die je volgt, OF je moet de rest van je leven yogakleding dragen naar elk feestje waar je heen gaat (zelfs bruiloften).

Tara: Yogakleding, sowieso. Ik werk onder andere samen met Reebok, dus ik weet dat er héél veel yogakleding is. Dat zou ik makkelijk elke dag kunnen dragen. Bovendien zou ik liever bekend staan als ‘the yoga sweater girl’ dan als ‘the farting girl’.

 

Dilemma 2: Je moet iedereen die je voor het eerst ontmoet begroeten met een sun salutation (een korte serie yogaposes), OF je kunt alleen de rechterkant van je al je yoga flows doen – nooit de linkerkant.

Tara: Sun saluations! Ik ben toch al behoorlijk goofy, dus dat zou wel iets zijn voor mij. En wie weet, misschien zorgt het ervoor dat er meer mensen interesse krijgen in yoga!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties