logo
FOODSPIRATION

3x Healthy hotspots in Leiden

271114143118mallejan.jpg

Het weekend staat weer voor de deur en het is tijd voor een avondje uit. Uit eten gaan is misschien wel een van de lastigste dingen als je een gezond en verantwoord voedingspatroon wilt aanhouden. Je vriendinnen nemen je maar al de graag mee naar de hipste, vetste (letterlijk) burgerbar in town. Voor jou niet echt weggelegd. Voortaan kun jij een leuk voorstel doen en er ook nog zorgenloos van genieten, bij een van deze hotspots in Leiden.

 

Kasual

 

Voor een geslaagd avondje uit eten in Leiden ga je naar Kasual. Door alle originele gerechtjes op de kaart is het moeilijk om een keuze te maken. Het menu is een mix van de Oosterse en Westerse keuken. Ook de sfeer die het “Asian Bohemiam” interieur uitstraalt sluit hier goed bij aan. Probeer vooral het vogelnest (ja; dat staat letterlijk zo op de menukaart) van gefrituurde noedels, gewokte groente en pinda's. Ze maken hun quote “Enjoy every moment” zeker waar. Handig voor als je met het openbaar vervoer komt; de eettent ligt vlakbij het Centraal Station van Leiden. 

 

Adres:
Stationsweg 30, 2312 AV Leiden

 

Openingstijden:
Ma t/m zo: 10.00 – 23:30

 

 

Puur

(H)eerlijke producten die verantwoord geproduceerd zijn. Daar houden wij van! Restaurant Puur houdt rekening met dier en natuur en bereidt de gerechten op ambachtelijke wijze. De prijzen liggen hierdoor misschien iets hoger (denk aan €10 voor een voorgerecht, €20 voor een hoofdgerecht), maar dat is het voor de verassende smaken zeker waard. De quinoasalade met in panko (Japans paneermeel) gebakken halloumi met verschillende soorten paddenstoelen is een aanrader.

 

Adres:
Pieterskerk Choorsteeg 9, 2311 TR Leiden

Openingstijden:

Ma: op aanvraag
Di t/m zo: 17.00-22.00

 

 

Mallejan

 

Als je op zoek bent naar lekker eten voor een goede prijs, dan is Mallejan zeker een aanrader. Dit sfeervolle restaurant heeft een binnenplaats terras en een ruim aanbod aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Het lekkerste op de menukaart: de Bloddy Mary soep, van pomodori tomaat. Jummie!

 

Adres:
Nieuwsteeg 9-11, 2311 RW Leiden

Openingstijden keuken:
Ma t/m woe: 18.00-22.00
Do t/m za: 17.30-22.00
Zo: 17.00-21.00

 

Een héérlijk weekend toegewenst!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties