logo
FITSPIRATION

4 Redenen waarom road trippen de leukste manier van reizen is

4 Redenen waarom road trippen de leukste manier van reizen is

Van alle reizen die ik de afgelopen tien jaar gemaakt heb, was denk ik zo’n 80% een roadtrip. Met het vliegtuig reizen naar het land van bestemming, ter plekke een huurauto ophalen en gáán. Van New York naar Canada, in Zuid-Afrika, op Ibiza, in Italië tijdens mij Yoga & Food Retreat, afgelopen maand in Ecuador – en dat is nog niet eens de helft. Waarom road trippen zo ideaal is? Ik geef je hieronder vier redenen! Wie mijn blog al een tijd volgt heeft gezien dat ik meestal een auto boek via mijn vrienden van Sunny Cars (die bieden namelijk huurauto’s in maar liefst 120(!) landen ter wereld) dus in dit artikel haal ik een aantal feitjes aan uit een recent onderzoek van ze, over autorijden in het buitenland.

4 Redenen waarom road trippen de leukste manier van reizen is

1. Je komt op leukere plekjes

Sterker nog, je komt letterlijk buiten de gebaande paden. Dankzij een huurauto kun je gaan en staan waar je maar wilt! Je bent namelijk niet afhankelijk van openbaar vervoer. Zelfs in landen waar het OV goed geregeld is zijn juist de plekken die niet platgelopen worden door toeristen het allerleukst. Dat ene strandje waar je net wat verder naar moet rijden. Of die waterval die net buiten de drukke toeristenroute ligt. Je raadt het al: met een auto kom je daar makkelijker terecht. Ik vind het leuk om op internet te zoeken naar leuke restaurantjes, watervallen of uitkijkpunten, en daar dan op de gok heen te rijden. Het kan dan gebeuren dat een waterval droog staat (zoals bij mij in Ecuador) of dat een strand niet blijkt te bestaan. Hoort erbij!

2. Het is makkelijk

Echt easy peasy: op het vliegveld kun je je huurauto vaak ophalen, dus je kunt meteen van start. Je hoeft dus niet eens uit te zoeken hoe je met de bus of trein vanaf het vliegveld naar je bestemming komt: je rijdt gewoon zelf! Om Sunny Cars nog maar weer even in het zonnetje te zetten: met hun servicepakketten kun je o.a. kiezen voor voorrang op het vliegveld, zodat je als eerste weg kunt rijden. Of bijvoorbeeld voor een tent of winterbanden of GPS in je auto, mocht je dat nodig hebben. Kijk hier voor meer info over die servicepakketten. Overigens is road trippen vooral handig en prettig als je autorijden an sich leuk vindt. Ik ben zo iemand, maar mijn ervaring is dat ook voor mensen die autorijden soms spannend vinden, het juist extra leuk is om in het buitenland te rijden over mooie wegen en door steden die je nog niet kent.

 

4 Redenen waarom road trippen de leukste manier van reizen is

3. Geen gesleep met koffer of backpack

Een praktisch voordeel: je hoeft niet de hele tijd met je tas of backpack te zeulen. Wie weleens gebackpackt heeft weet dat die tas tijdens je reis steeds zwaarder en viezer wordt, en dat je steeds minder zin hebt om hem steeds opnieuw in en uit te pakken. Als je met een auto reist kun je een gewone koffer meenemen en hoef je hem alleen van de auto naar je hostel te tillen en vice versa. Dit klinkt misschien als een futiel detail, maar het scheelt echt. Toen ik backpackte vond ik het continu verplaatsen van mijn ‘huis’ (lees: backpack) bijzonder vermoeiend, maar met een auto rijdt je ‘huis’ als het ware met je mee. Op de een of andere manier is dat minder vermoeiend.

4. Het is avontuur!

Zoals ik bij punt 1 al aanstipte kom je met een auto makkelijker op andere plekken dan de meeste toeristen. Je reis is dus letterlijk één groot avontuur. Van de weg zoeken in een vreemd land (hoewel 83% van de road trippers in het buitenland daar gewoon Google Maps voor gebruikt, including yours truly), tot het stoppen bij een wegrestaurant waar niemand Engels spreekt en je alleen kunt aanwijzen wat je graag wilt eten. Wie weet kom je net als ik uit bij een eettentje waar je de allerlekkerste en meest verse vis ooit proeft, die gestoofd wordt in een bananenblad en waar je maanden later nog steeds van droomt…

PS: Het schijnt dat sommige mensen hun auto upgraden naar een mooier model, zodat hun vakantiekiekjes er beter uit zien. Dat heb ik zelf nog nooit gedaan, maar ik sluit niet uit dat het ooit gaat gebeuren 😉

PPS: Het volledige onderzoek over autohuur in het buitenland dat ik aanhaal in dit artikel, kun je hier lezen.


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

4 Redenen waarom road trippen de leukste manier van reizen is

PPS: Met Sunny Cars heb ik afgesproken dat ik af en toe een aantal voordelen van hun service toelicht op mijn blog, in ruil voor een gesponsorde huurauto tijdens mijn Yoga Retreat in Italië. 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties