logo
FITSPIRATION

5 Activiteiten voor kerst in Amsterdam: van schaatsen tot bewust kerstontbijt

5 Dingen om met kerst te doen in Amsterdam

Ja, ik moet zelf ook altijd even een drempeltje over als ik begin november de eerste kerstversiering zie. Maar zet jezelf daar overheen, net als ik, dan kun je je daarna heerlijk overgeven aan de overdaad, gekte, waanzin en gewoon simpele gezelligheid die kerst met zich meebrengt. Joehoe, het is bijna kerst! Nog beter: vier (de aanloop naar) kerst in Amsterdam. In Mokum, my hometown, zijn namelijk de meest fantastische dingen te beleven in deze tijd. Geen leukere plek met kerst, dan midden in de grote energieke en bruisende stad.

IJsbaan Museumplein

Het duurt nog even, maar vanaf 14 december kun je weer schaatsen op het Museumplein! Probeer tussen de toeristen door te kijken, dan zie je dat het een van de mooiste plekjes van de stad is, waar je als inwoner eigenlijk zelden komt. Tip: ga op maandagochtend om de drukte te ontlopen, en wandel daarna het Rijksmuseum binnen voor een culturele ochtend. Bij het Rijks kun je overigens ook heel goed lunchen. Maandag was nog nooit zo leuk 😉

5 Activiteiten voor kerst in Amsterdam: van schaatsen tot gezond kerstontbijt

Maak een (bewust) familieontbijt!

Voor mij ook onlosmakelijk verbonden met kerst: samen ontbijten. Mijn huisgenoten schotelde ik vroeger altijd eindeloos veel kerststol voor op hun katerige zondagochtend. Yum! Maar soms maak ik ook een lekkere groene smoothie, zoals dit jaar. Kerststol eet ik al genoeg, ten slotte. Deze smoothie heb ik gemaakt met het sapje Naked Green Machine, waar o.a. spirulina, chlorella, broccoli, spinazie, algen, peterselie en gember in zit. Perfecte combi met banaan en een handje spinazie. Blenderen maar & klaar!

5 Dingen om met kerst te doen in Amsterdam

Aansteken van de kerstboom op de Dam

Al in november wordt de grootste kerstboom van Amsterdam opgetuigd. Het gevaarte staat op de Dam en is maar liefst 20 meter hoog, en behangen met ruim 40.000 verschillende lampjes. Op 15 november is er een heus evenement waarbij de lichtjes van de boom worden ontstoken, samen met de gevelverlichting van De Bijenkorf. Verwacht veel lichtjes, veel kerstsfeer en veel vuurwerk. Oh, en het is gratis.

5 Dingen om met kerst te doen in Amsterdam

Open Huis in de Dominicus kerk

Voor mij persoonlijk is dit vaste prik op Eerste Kerstdag: het Open Huis in de Dominicuskerk in Amsterdam. Ik ben zelf niet gelovig, maar mijn ouders wel. Ze hebben elkaar zelfs in deze kerk ontmoet. Kortom, een bijzondere plek, die met het Open Huis nog specialer wordt. Iedereen is welkom, er zijn spelletjes voor kids, er is van alles (gratis) te eten en te drinken, er is muziek, er is warmte (letterlijk en figuurlijk). Ja, er zijn ook daklozen, waar je ook best eens mooi gesprek mee kunt voeren in plaats van ze snel voorbij te lopen. Voor 700 tot 800 man is er ’s avonds een (gratis) kerstdiner, van drie gangen. En dat hartje centrum, in de Spuistraat, tussen de hoerenhuizen. Ik vind het prachtig.

5 Dingen om met kerst te doen in Amsterdam

Kerstborrel in de binnentuin van het Pullitzer

Sssht, niet verder vertellen! Het Pullitzer hotel (aan de Prinsengracht) heeft een super mooie binnentuin waar je in de winter gluhwein drinkt of onder een dekentje kruipt, terwijl je de gigantische kerstboom bewondert. Ik heb geloof ik iets met binnentuinen van chique hotels – zie dit artikel (klik) voor de binnentuin van het Waldorf Astoria. Dit soort plekken geven me een beetje het gevoel dat ik in New York ben – and I like that. Om daarna lekker een biertje te drinken in een bruine kroeg om de hoek!

5 Dingen om met kerst te doen in Amsterdam

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Naked Juice. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties