logo
FOODSPIRATION

5 gerechten die je moet hebben gegeten in Kirchberg, Oostenrijk

5 gerechten die je moet hebben gegeten in Kirchberg, Oostenrijk

Op wintersport moet je eten. Laten we wel wezen: dat is belangrijker dan skiën. Dit jaar had ik, Mandy, de mazzel om naar het prachtige Kirchberg in Oostenrijk af te mogen reizen, samen met zeven andere bloggers. Naast alle leuke activiteiten die we daar hebben gedaan (daar volgt binnenkort ook een blog over!) hebben we natuurlijk ook heerlijk gegeten. Wat moet je eten in Oostenrijk, met name wanneer je naar Kirchberg gaat? Ik kan je de volgende 5 gerechten écht aanraden!

tyroler-grusstl 1. Tiroler Gröstl

Een Tiroolse specialiteit met aardappelschijfjes, spekjes en een gebakken eitje. Na een lange dag skiën is dit precies waar je zin in hebt! Het idee voor dit gerecht is ooit ontstaan doordat de koks teveel eten maakte voor gasten en er veel over was. Het personeel kreeg dan de restjes en voilà, daar ontstond Tiroler Gröstl. Tiroler Gröstl is in vrijwel alle restaurants langs de pistes te verkrijgen.

 

kaischerschmarnn

2. Kaischerschmarrn

Oh boy, wat heb ik hier van genoten. Kaischerschmarrn  is een zoet Oostenrijks gerecht dat lijkt op pannenkoek, maar dan in stukjes gesneden. Hij is echter luchtiger door de opgeklopte eiwitten die aan het beslag worden toegevoegd. Kaischerschmarrn wordt traditioneel geserveerd met pruimencompote en bestrooid met poedersuiker.

Ook naar Tirol? Bekijk hier de mogelijkheden!

 

kasespatze

3. Käsespätzle

Als je een echte kaasgek bent – zoals ik – dan word je hier ontzettend blij van. Käsespätzle, oftewel kaasnoedels, wordt meestal opgediend in een pannetje met uitjes. Yum, yum, en nog eens yum. Het is één van de bekendste gerechten uit de Tiroolse keuken en is dan ook in vrijwel elk restaurant te bestellen. Ik at hem ‘ s avonds, maar Käsespätzle is ook heerlijk om als lunchgerecht te eten. Je heb gegarandeerd de rest van de dag tijdens het skiën geen honger meer!

 

wierschnitzel

4. Wienerschnitzel

Een klassieker, maar hij kan niet ontbreken in dit lijstje. Voor de ultieme Oostenrijkse ervaring kun je niet naar huis gaan zonder er één te hebben gegeten, ze smaken hier namelijk het állerbest . Een gebraden stuk vlees omhuld in broodkruimels: zo simpel, maar zo lekker. De schnitzels worden geserveerd met een citroentje en friet.

 

apfelstrudel

5. Apfelstrudel

Denk aan Oostenrijk of Duitsland en Apfelstrudel komt in je op. De Oostenrijkse gebakssoort wordt gemaakt van elastisch, dun uitgetrokken deeg met appel ertussen. Je kunt hem eten bij een koffietje, maar ook als lunch of als dessert. Wanneer jij er trek in hebt! Apfelstrudel is het lekkerst met vanillesaus of ijs. Traditioneel hoort er geen slagroom bij, maar who cares. Slagroom is altijd een goed idee!

 

Wil je na het lezen van dit artikel ook naar Kirchberg? Snappen we! Mandy ging voor haar wintersport op reis met Zoover, dus check hun website wat de mogelijkheden zijn voor jou. Of doe er vast inspiratie op voor een volgende reis, dat mag natuurlijk ook 😉

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties