logo
FOODSPIRATION

Italiaanse hotspot: genieten bij restaurant Di Bruno in Amsterdam

Echt Italiaans genieten bij restaurant Di Bruno

Of je nu met je vriendinnenclub wilt toosten op je verjaardag, (gemaakt) gezellig met je schoonfamilie gaat eten of het heel nodig is om wat romantiek je relatie in te blazen, restaurant Di Bruno is daar om jouw avond zorgeloos speciaal te maken. Voor mij werd het een romantisch diner voor twee. Soort van dan. Met vriendinnetje Maud en heel veel wijn heb ik een avondje mogen doorbrengen in dit sfeervolle restaurant in Amsterdam-Zuid. We kregen het beste plekje van het restaurant: aan het raam op de bank tussen alle schitterend gekleurde kussentjes en omringd door grote zwartwit foto’s aan de muur.

Echt Italiaans genieten bij restaurant Di Bruno

De verrassing van Di Bruno

Bij aanvang van het diner heb ik de lieve gastvrije dames van de bediening gevraagd of het mogelijk was om ons te laten verrassen door de chef wat het menu betreft. Een best wel spannende keuze voor een control freak als ik, maar hey… soms kan het helemaal niet zo verkeerd zijn om het roer los te laten en een verrassing te omarmen. Om de ergste honger te stillen kregen we eerst – de altijd fijne – bruschetta. Gevolgd door een taartje gemaakt van Emmental gevuld met onder andere avocado en coquilles. Het andere voorgerecht, toch wel mijn favoriet van de twee, was een prachtig smakende groentestapel met burrata (te zien op de foto hierboven).

Echt Italiaans genieten bij restaurant Di Bruno

In het kader van sharing is caring werden er ook twee hoofdgerechten geserveerd om gedeeld te worden. Het eerste wat gebracht werd was de risotto van de dag, getopt met carpaccio van garnalen (ben ik de enige die niet wist dat dit bestond?). Hoewel ik de dag van tevoren ook al risotto had gegeten, ging deze er meer dan makkelijk in. Het andere hoofdgerecht was extra speciaal. Bruno himself heeft de zacht smakende tarbot aan tafel voor ons gefileerd. Echt mega lekker. Na dit gerecht kwam de grens wat nog meer eten betreft toch wel redelijk in zicht. Dit voelde het restaurant perfect aan, want in plaats van een zwaar toetje, kregen we een – weer aan tafel gemaakte – scroppino. Als we nog niet wisten wat lekker was, dan wisten we het nu wel. Ik bedenk me ineens dat ik de heel noemenswaardige Pinot Grigio helemaal vergeten te melden ben. Ook lekker. Ik begrijp dat het telkens lezen van hetzelfde woord niet heel spannend is, maar je zult het er toch mee moeten doen. Ga er maar eens eten, dan zul je het zelf ervaren!

Di Bruno

Willemsparkweg 155, Amsterdam

Elke dag open voor lunch & diner

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties