
Kleumend van de kou stap je van de fiets af, om bij binnenkomst een enkeltje richting het warme Italië te pakken. Van de buitenkant zie je het er niet aan af, maar binnen bij Locanda eet je Italiaans zoals het hoort: met mooie, pure ingrediënten. Dat betekent dat het eten niet spotgoedkoop is (vergeet pizza’s van 5 euro, dan ga je maar naar het Leidseplein), maar wel dat het begeleid wordt door mooie wijnen die door de eigenaar rechtstreeks uit Italië geïmporteerd worden.
Zelf proefde ik een klassieker als voorgerecht: Bruschetta Locanda (€12). Simpel, maar goed. Lekker op smaak (hallo knoflook!), maar qua prijs-kwaliteitverhouding kun je nog beter voor de Parmigiana Di Melanzane (€14) gaan. Ik was bang voor een hele machtige Melanzane met een sloot bechamelsaus, maar de voorgerechtportie is heel beschaafd. Je wist niet dat aubergine zo zacht kon zijn.
In Italië eet je natuurlijk pasta. Een deel van de pasta’s bij Locanda worden in de eigen keuken gerold en gemaakt, een deel wordt direct uit Italië geïmporteerd, waar ze volgens onze ober door een Italiaanse oma gerold worden. Zoals de Tagliolini met peper en pecorino (€26). Deze pastasoort lijkt op tagliatelle, maar de slierten zijn net iets minder breed. Perfect beetgaar, met genoeg kaas en peper, maar niet teveel. hetzelfde geldt voor de portie: niet zoveel dat je broek op standje vreethaak moet, wel goed vullend. En dat is vaak anders bij Italiaanse restaurants!
Een speciale vermelding gaat naar de risotto met pompoen. De combi van zoete pompoenpuree met romige risotto is natuurlijk altijd een winnaar, maar met de toevoeging van burrata (altijd goed!), kappertjes en ansjovis is dit gerecht de absolute favoriet van de avond.
Het dessert van appel met een roomsaus en een gedeconstrueerde tiramisu is prima, maar niet heel spannend. Ga voor een voor- en hoofdgerecht en laat je adviseren over een bijpassende wijn, dan heb je zomaar een avond vakantie in Italië.
Eerste Anjeliersdwarsstraat 6, Amsterdam

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties