logo
FOODSPIRATION

Kerstkilo’s (lactosevrij) verliezen

210114123739imageRenate.jpg

Ieder pondje gaat door het mondje. Vooral tijdens de feestdagen geniet ik van alle (lactosevrije) heerlijkheden op tafel en van af en toe een wijntje, om na deze dagen nadat ik op de weegschaal heb gestaan, mijzelf af te vragen: Waarom? Dus zit er niets anders op dan op dieet te gaan en er voor te zorgen dat voor de zomer (lees: badpakkentijd) de aangegeten kilo's er weer af zijn.

 

lactosevrije kerstkilo's verliezen

 

Nu is er een heel groot aanbod afslankmiddelen te verkrijgen dat belooft dat de kilo's er vanaf vliegen. Ik blijf het wonderlijk vinden dat als je "gewoon" blijft eten, maar één keer per dag een maaltijd vervangt door een zogenaamde maaltijdreep, je afvalt. Ook het drinken van bepaalde shakes heeft afvallen als resultaat. Omdat ik het lastig vind om te beginnen en te bedenken wat ik kan nemen en wat moet ik laten staan, leek het mij een goed idee om eens te kijken wat het drinken van de shakes inhoudt. Per dag drie shakes drinken en in de eerste maand kan er dan 10 kilo af zijn. Oké, voor de eerste aanzet is dit voor mij een goed begin dus ging ik op de site van Modifast kijken wat er nu precies in de shakes, maaltijdrepen en dergelijke zit. Op de site heeft men heel duidelijk de ingrediënten vermeld en ook de allergenen. Maar wat verbaast mij: bij de allergenen staat geen lactose of melk vermeld terwijl er in de ingrediëntenlijst duidelijk de aanwezigheid van melkpoeder, weipoeder en zelfs lactose vermeld staat!

 

Om de fabrikant hierop te attenderen heb ik de telefoon gepakt en kreeg een mevrouw aan de telefoon die aangaf dat lactose geen allergie is en dus niet vermeld hoeft te worden bij de allergenenlijst. Een flinke discussie ontstond. Wat ik ook zei, mevrouw bleef volhouden dat het vermelden van melk/lactose niet hoefde en poeierde mij af met de mededeling dat zij dit verder intern zou bespreken. Ik legde met stomheid geslagen de telefoon neer. Jammer dat zo'n grote aanbieder niet inziet dat er nog een hele markt openligt om hun producten lactosevrij aan te bieden. Dus ben ik begonnen met een dieet waarbij ik van alles de helft eet, veel water drink en gewoon oplet wat ik eet. Ik heb geen hulpmiddelen nodig, ik kan het best zelf! 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties