logo
FOODSPIRATION

Lactosevrij genieten op vakantie

090414150438Schermafbeelding20140409om14.58.35.png

De klok gaat al bijna een uur vooruit en de lente hangt in de lucht. Het is dus de hoogste tijd om een vakantie te plannen! Een aantal dagen naar Portugal, een cruise of twee weken Oostenrijk, met de auto, trein of het vliegtuig – genoeg keuze. Even geen stress, gewoon genieten. Maar voor een lactose-intolerante, zoals ik, moet alles van tevoren worden gepland om niet voor onplezierige verassingen te komen te staan. Uiteraard kost het uitzoeken tijd, maar ik vind dit niet onplezierig en eigenlijk wel leuk. Echt een uitdaging om weer eens iets anders te vinden, zodat je niet ieder jaar naar hetzelfde onderkomen hoeft te gaan.

 

Vorig jaar ben ik, samen met manlief, 8 dagen naar Portugal geweest. Van tevoren had ik uitgezocht of er supermarkten in de buurt van het appartement zouden zijn die lactosevrije producten verkochten. En die bleken er te zijn. Ze verkochten verse witte harde broodjes voor bij het ontbijt en daarnaast waren veel sojaproducten verkrijgbaar, zoals boter en melk. In de avond langs de boulevard bleken er ook genoeg restaurantjes te zijn die lactosevrij konden koken. In al die dagen is het maar één keer voorgekomen dat het niet lukte: de eigenaar van dat restaurant gaf eerst aan het geen probleem te vinden om rekening te houden met mijn dieetwensen, maar toen wij daar aankwamen bleek toch dat het niet kon. Jammer, maar helaas.

 

De makkelijkste manier van reizen die ik heb geprobeerd, maar helaas ook een van de relatief duurdere, is cruisen. Bij het boeken kon ik aangeven dat ik lactose-intolerant ben. Toch wel vol spanning stapte ik op de boot en wat was ik verbaasd dat de eerste de beste steward die naar mij toekwam wist van mijn intolerantie! De hele reis door heb ik nergens op hoeven te letten, alles bleek tot in de puntjes geregeld. Zelfs voor ons 12,5-jarig huwelijksjubileum had de kok een waanzinnig lekkere taart gemaakt. Alles zat erop en eraan en wat was-ie lekker! Omdat ik een aantal hotels zeer aan kan bevelen wil ik deze graag benoemen. Voor deze ondernemers is niets te veel en ze proberen van de vakantie een echt feestje te maken.

 

lactose intolerant vakantie

 

– Hotel Gut Kramerhof, Oostenrijk 
Een echt familiehotel gelegen in het mooie Oostenrijk. De kok is zeer bekend met diverse diëten en weet van ieder gerecht iets heerlijks te maken.

 

– Hotel Bentheimerhof, Duitsland
Een oud stationnetje omgebouwd tot hotel, met een zeer enthousiaste kok die allerlei lekkers kan bereiden. De gerechten die geserveerd worden zien er uit als schilderijen.

 

Bovenstaande hotels en meer informatie hierover kun je terugvinden op mijn website, net als reistips voor bepaalde landen (zoals supermarkten die lactosevrije producten hebben).

 

Daarnaast heb ik op mijn website restaurantkaartjes staan, die in 25 verschillende talen aangeven dat je geen melkproducten kunt verdragen. Even printen, aan de ober of de kok geven en ze weten meteen wat je niet mag. Inmiddels hebben al meerdere mensen daar succesvol gebruik van gemaakt. Tenslotte is niet iedereen alle talen machtig. Zoals altijd is alle informatie op mijn website zonder kosten beschikbaar.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties