logo
FOODSPIRATION

Gezonde beauty: Ahava

270114153540ahavaimage.jpg

De kijk van Foodness op gezond eten en leven houdt in dat je zo min mogelijk bewerkte en geraffineerde producten gebruikt of eet. Simpel gezegd: hoe natuurlijker, hoe beter voor je lichaam. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor voeding, maar ook voor ander producten die je tot je neemt. Wat dacht je bijvoorbeeld van verzorgings- en beauty producten? Weinig mensen staan er bij stil hoeveel rotzooi er in je shampoo, dagcreme of mascara zit. Van parabenen tot microplastics: ze worden door je huid heen opgenomen in je lichaam, terwijl ze daar niet thuis horen. Daarnaast komen veel chemische stoffen in de natuur terecht via ons douchewater of als afval van de shampoofabriek, waar ze veel schade kunnen aanrichten. De plastic soep die naar verluidt een oppervlak heeft waar Nederland 34 keer in in past en die rond dobbert in de Stille Oceaan, is een extreem voorbeeld van wat plastic afval voor schade kan aanrichten. Vergis je niet: van verschillende soorten plastic zijn microplastics het meest gevaarlijk, omdat die per ongeluk worden gegeten door vissen en dus in de voedselketen terecht komen.

 

Genoeg dus om je af te schrikken, en te kijken of er ook verzorgingsproducten zijn die volledig natuurlijk zijn. Oh, en die zijn er! Zelf houd ik erg van de producten van Ahava, die uit natuurlijke ingrediënten bestaan en geen parabenen, conserveringsmiddelen, allergenen, petroleum, schadelijke sulfaten of schadelijke synthetische materialen bevatten. Ook worden de producten niet getest op dieren.

 

Ahave dead sea minerals

 

Het geheim van Ahava is eigenlijk heel simpel: mineralen uit de Dode Zee. Het water van de Dode Zee bestaat namelijk voor 32% uit mineralen, die een therapeutische werking hebben op de huid. Ahava gebruikt in al haar producten een extract van geconcentreerd water uit de Dode Zee (dat ze Osmoter noemen) en dat onder andere magnesium, calcium en kalium bevat. Deze hoge concentratie mineralen zijn goed voor elke huidcel en zorgen er o.a. voor dat die huidcellen opnieuw voldoende vocht kunnen opnemen en vasthouden. Voor een frisse look, maar ook voor een gladdere en meer ‘plumpy’ huid: dus minder fijne lijntjes en/of rimpels!

 

Ahava dead sea minerals

 

Er zijn verschillende producten op de markt, van scrubs tot dagcreme, maar ik ben vooral dol op het Osmoter concentraat dat als een soort serum werkt. Je hebt maar een druppeltje nodig om je gezicht te hydrateren – en mijn huid heeft altijd ernstig dorst – en krijgt er bovendien een heerlijk frisse glow van.

 

Het Osmoter serum is een nieuw product en vanaf maart dit jaar te krijgen bij Ahava schoonheidssalons en apotheken, maar het zal vast niet lang duren voor het ook online te shoppen is.

De bestaande lijnen van Ahava zijn o.a. hier te koop.

Ahava dead sea minerals logo

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties