logo
FOODSPIRATION

Meest sympathieke goede doel ooit: Social Vitamins

Meest sympathieke goede doel ooit: Social Vitamins

Iedereen heeft vitamines nodig, dat weten we allemaal. Maar niet iedereen krijgt genoeg vitamines binnen, ook al zouden ze dat wel willen. Wereldwijd zijn er zo’n 127 miljoen kinderen in risicogebieden die een tekort hebben aan vitamine A – een van de grootste oorzaken van kindersterfte. Social Vitamins is een Nederlandse organisatie die kinderen in risicogebieden helpt en daarvoor geld inzamelt. Dit doen ze op een in mijn ogen op een bijzonder originele manier: wanneer jij vitamines (of thee) koopt via Social Vitamins, doneer je daarmee vitamines aan een kind in een risicogebied, zoals Nepal. Anders gezegd: Je geeft vitamines voor vitamines. Briljant!

Meest sympathieke goede doel ooit: Social Vitamins

Waarom is vitamine A belangrijk?

In principe zijn alle vitamines ontzettend belangrijk. Ze zorgen er namelijk voor dat je dagelijkse voeding compleet is en dat je gezond blijft. In Nederland komen de meeste mensen via hun voeding en eventueel met behulp van supplementen dagelijks wel aan hun vitaminen, maar dat is niet overal even makkelijk. In een heleboel landen ter wereld, waaronder Nepal, mag je allang blij zijn als er überhaupt eten voor je neus staat. In dat soort gevallen zijn kinderen al snel ondervoed en bouwen ze vitaminetekorten op. Vitamine a heb je nodig voor het immuunsysteem, als afweer tegen levensbedreigende ziektes. Door een tekort aan die vitaminen hebben kinderen in risicolanden een slechte afweer tegen ziektes als de mazelen, diarree en luchtwegaandoeningen. Dit zorgt er weer voor dat ze vatbaar zijn voor levensgevaarlijke ziektes.

Social Vitamins doneert vitamine A aan moeders in Nepal, zodat zij het weer aan hun kinderen kunnen geven. Op die manier wordt kindersterfte in Nepal teruggedrongen, waardoor er minder kinderen sterven voordat ze de leeftijd van 4 jaar bereiken. En daar kan ik aan meehelpen, door mijn eigen vitamines en/of thee voortaan bij Social Vitamins te kopen. I’m in!

Wereldwijd zijn er zo'n 127 miljoen kinderen in risicogebieden die een tekort hebben aan vitamine A - een van de grootste oorzaken van kindersterfte.

Hoe kan ik zelf iets bijdragen?

Bij iedere aankoop die je doet bij Social Vitamins – of je nu groene jasmijnthee besteld of multivitamines – wordt automatisch een vitamine A supplement gedoneerd aan een kind in een risicogebied. Als je liever alleen helpt (en geen producten wil kopen) kun je ook gewoon een donatie doen. Bestellen kan in de webshop van Social Vitamins. Ik ging in eerste instantie voor de jasmijnthee, maar wil volgende keer ook de vitamines gaan proberen. Of het ook iets voor jou is kun je alleen zelf bepalen, maar ik vind het initiatief in ieder geval prijzenswaardig. So spread the word!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties