logo
FITSPIRATION

Nieuwe sport getest: Barre workout (met Primark)

Primark #primarksetgo

Vroeger, toen ik een jaar of 4 was, wilde ik ballerina worden. Dat heb ik volgehouden en elke week tegen mijn moeder gezegd, tot ik op mijn 7e ein-de-lijk oud genoeg was om op balletles te mogen. Dat heb ik 10 jaar vol gehouden – tot shoppen, uitgaan en paardrijden belangrijker werden dan ballet. Toch heeft klassiek ballet voor altijd een speciaal plekje in mijn hart, dus toen ik door Primark uitgenodigd werd om een barre workout te volgen, kon ik niet anders dan volmondig ‘JA’ zeggen. Een barre is die houten balk die op heuphoogte aan de muur bevestigd is, en die je bij ballet voor heel veel oefeningen gebruikt als steunpunt. Een barre workout had ik nog nooit eerder gevolgd, maar mijn nieuwe sportoutfit en ik waren er klaar voor!

Primark #primarksetgo

Nog even over die sportoutfit: die is me echt waanzinnig goed bevallen. Wie dacht dat goede sportkleding altijd knetterduur moet zijn heeft duidelijk nog nooit gewinkeld bij Primark. De nieuwe Primark Set Go sportcollectie is namelijk zoals alles bij Primark belachelijk goedkoop, maar dat voel of zie je er nergens aan af. Sterker nog: ik heb er twee dagen over gedaan om te kiezen welke outfit ik precies aan zou trekken naar de Barre workout. De grijze over the knee yoga pants? De oudroze tanktop? Het lichtgrijze turnpakje? De zwarte legging die je net boven de enkel kunt strikken? Zucht – first world problems

Sport test: Barre workout

De workout zelf was zo mogelijk nog toffer dan mijn pakje. Je maakt tijdens een Barre workout relatief kleine bewegingen, maar omdat ze heel gecontroleerd zijn is het een geweldige workout om kracht op te bouwen. Je pompt je spieren niet op, maar maakt ze juist lang en sterk – zoals een ballerina. Dit ga ik vaker doen! Wie weet er waar goede barre lessen gegeven worden?

Sport test: Barre workout

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties