logo
FOODSPIRATION

Ontbijt: het belangrijkste maal van de dag!

280214163519ontbijt.png

Als je het mij vraagt zijn alle maaltijden van de dag belangrijk, maar het ontbijt spant de kroon. Hoewel ik meestal pas ontbijt als ik een of twee uur wakker ben (eerder krijg ik gewoon nog geen eten weg) kan ik me ‘s avonds als ik in bed stap al verheugen op het ontbijt van de volgende ochtend.

 

Nu zit ontbijten bij mij gewoon in de genen, of is het er tijdens mijn opvoeding ingeramd. Zo was het in ons gezin normaal om standaard met zijn allen een uur te ontbijten, met versgeperst sinaasappelsap en vers brood van de bakker. Ook als we om 5 uur ‘s ochtends vertrokken om op wintersport te gaan. Sterker nog: dan zette mijn vader de wekker rustig om 4 uur ‘s ochtends, ‘zodat we nog lekker even rustig konden ontbijten’.

 

 

Niks mis mee, want je geeft je verbranding meteen een kickstart door goed te ontbijten, wat in principe betekent dat je de rest van de dag ook meer verbrandt. Bovendien heeft je lichaam ook heel hard brandstof nodig, omdat je net een hele nacht zonder voeding hebt gedaan. Als je je voorraden niet aanvult voel je gegarandeerd slapjes halverwege de ochtend – hét moment om te grijpen naar een snelle snack vol suikers of andere ongezonde dingen.

 

Een gezond ontbijt bevat veel eiwitten (kwark, eieren), een beetje koolhydraten (fruit, brood, muesli) en een beetje gezonde vetten (noten, zaden). Wil je af van die standaard boterham met kaas, maar weet je niet zo goed wat je dan moet eten? Word dan lid van het Foodness prikbord op Facebook, waar al meer dan 200 enthousiaste Foodness lezers elke dag hun ontbijtjes posten. Pas wel op: je krijgt gegarandeerd trek van alle lekkere foto’s die voorbij komen!

 

Of probeer een van de volgende recepten:
 

– Kwark met cranberry's, amandelen en zonnebloempitten

– Smoothie met mango, spinazie en avocado 

– Banaan-ei pannenkoekjes 

– Toast met avocado en gepocheerd ei 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties