logo
RECEPT

DIY Kaasstengels: Simpel & perfect (kaas)hapje bij een cocktail!

DIY Kaasstengels: Simpel & perfect (kaas)hapje bij een cocktail!
INGREDIËNTEN

Bij een borrel horen niet alleen drankjes (hallo cocktails!); minstens zo belangrijk zijn de hapjes. In de kroeg bestel ik al jaar en dag standaard een portie kaasstengels, die je eet met chilisaus. Leuk en aardig, maar kunnen we die niet ook gewoon zelf maken – en dan liefst een tikkeltje gezonder door ze niet te frituren maar kort te bakken in de koekenpan?

Omdat een borrel natuurlijk toch niet helemaal compleet is zonder drankjes krijg je ook gratis en voor niets een cocktailsuggestie bij dit recept. Serveer deze zelfgemaakte kaasstengels bij voorkeur met een frisse en sterke cocktail die is opgewassen tegen de volle smaak van de Emmi KALTBACH Creamy & Tasty kaas die je gebruikt voor de kaasstengels. Maak bijvoorbeeld een “12 Months Delight” cocktail op basis van Bols Barrel Aged Genever (30 milliliter), met 20 milliliter sherry en 10 milliliter suikersiroop. Cheers! Hoe lekker cocktails ook zijn, bedenk wel dat alcohol schadelijk is. Dus: geen 18, geen alcohol!

DIY Kaasstengels: Simpel & perfect (kaas)hapje bij een cocktail!

Het is geen toeval dat ik deze cocktail aanraad bij de kaasstengels, daar gaat een heuse food pairing strategie aan vooraf. Ik vind het lekker als er iets van contrast is tussen mijn cocktail en het begeleidende hapje, maar óók iets wat juist overeenkomstig is. Het contrast zit ‘m in deze food pairing in de zoete sherry in de cocktail die contrasteert met het zoute van de Emmi KALTBACH Creamy & Tasty kaas. In de cocktail gebruik je daarnaast ook Bols Barrel Aged Genever, die een soort pittige kick geeft aan je drankje. Een mooie overeenkomst met de pittige rode pepertjes van de chilisaus, die je bij de kaasstengels serveert. Een match made in heaven.

DIY Kaasstengels: Simpel & perfect (kaas)hapje bij een cocktail!

Bereidingswijze kaasstengels

(dit recept is goed voor ongeveer 12 kaasstengels)

Snijd de Emmi KALTBACH Creamy & Tasty in reepjes van ongeveer 1/2 centimeter dikte.

Klop het ei los in een diep bord.

Stort het paneermeel in een ander diep bord.

Doop elk reepje kaas eerst in het bord met ei, dan in het bord met paneermeel.

Herhaal! Dus doop elk reepje kaas opnieuw in het ei, dan in het paneermeel. Herhaal indien gewenst nog een derde keer.

Verhit een flinke scheut kokosolie in een koekenpan.

Bak elke kaasstengel in ongeveer 4 minuten goudbruin in de koekenpan. Kantel de kaastengel elke minuut, zodat elke kant een lekker kleurtje krijgt.

Serveer met chilisaus. Yummm!

DIY Kaasstengels: Simpel & perfect (kaas)hapje bij een cocktail!

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

 

Advertisement

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Charlotte says: 18th dec 17 7:00 am

    Perfect voor een feestje & we zijn gek op kaas 😀 Deze ga ik zeker uitproberen !!