logo
RECEPT

Pasta met gegrilde aubergine & mozzarella | Vega hoofdgerecht

Pasta met gegrilde aubergine & mozzarella | Vega hoofdgerecht
INGREDIËNTEN

Het mooie aan aubergine vind ik dat de structuur zo lekker vlezig en sappig is. Echt iets om je tanden in te zetten! Zorg wel dat je de plakken aubergine echt goed gaar grilt. Ongare aubergine is hard, taai en simpelweg verschrikkelijk zonde. Ik heb al een paar meegemaakt dat ik voor iemand kookte die aangaf geen aubergine te lusten, tot ik ze baba ganoush of goed gegrilde aubergine liet proeven. Daaruit bleek dat deze arme stakkers tot dat moment alleen ongare aubergine kenden. Brrrr!

Ik ben voor dit recept uitgegaan van twee personen, maar als je er brood met olie of boter bij serveert kunnen deze hoeveelheden ook als lunchgerecht voor vier personen. PS: hoe leuk is dit bord met kleine tulpjes erop? Gevonden bij van Artefact in Velp, tijdens de pop-up winkel die inkoper Leonie elk in jaar houdt in de Berenstraat in Amsterdam. Een heerlijk Nederlands bord van Pools Bunzlau aardewerk, gevuld met een Mediterraanse salade. Eet smakelijk!

Een variant op deze salade at ik voor het eerst toen ik op Schiphol moest wachten op een vertraagde vlucht. Ik weet al niet meer bij welk eettentje het precies was, maar het was lékker! Ik kon er dus prima van genieten, terwijl mijn mede-reisgenoot de zenuwpees uithing omdat hij bang was dat onze huurauto op de bestemming al weg zou zijn. Haha! Gelukkig wist ik dat ik ons vluchtnummer had doorgegeven bij Sunny Cars, dus dat de lokale verhuurder wist dat wij met vertraging zouden aankomen. Ja hallo, ik laat een beetje vertraging mijn tripje (en mijn eet-moment op het vliegveld) toch niet verstoren? 😉

Pasta met gegrilde aubergine & mozzarella | Vega hoofdgerecht

Ingrediënten pasta gegrilde aubergine

(Voor 2 personen, als hoofdgerecht)

150 gram pasta (ongekookt)
1 aubergine, in plakken gesneden
2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
2 grote vleestomaten, in stukjes
150 milliliter crème fraîche
handje rucola
1 bol mozzarella

Bereidingswijze pasta gegrilde aubergine

Grill de plakken aubergine gaar in een grill pan of in een tosti-ijzer. Ik gebruik altijd een tosti grill, omdat je de plakken groente dan aan twee kanten tegelijk verhit zodat alles sneller gaar is. Ook hoef je dan eigenlijk geen olie te gebruiken. Strooi er na het grillen een klein beetje zout, peper of bv. wat tijm over.

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, hussel met een scheutje olie, laat staan in de pan tot gebruik.

Voeg de crème fraîche toe aan de pan met warme pasta. Roer goed door, en meng ook de stukjes zongedroogde tomaat erdoor, evenals een snuf zout en peper.
Meng nu de rest van de ingrediënten door de pasta: stukjes tomaat, stukjes aubergine, in stukjes gescheurde mozzarella, rucola.

Hussel alles door elkaar tot je een goed gevulde salade hebt.
Serveer door uit te scheppen over twee (of vier) borden. Maak eventueel af met een extra plukje rucola, of bijvoorbeeld wat verse basilicum.

Eet smakelijk!

Pasta met gegrilde aubergine & mozzarella | Vega hoofdgerecht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties