logo
070314090710mugcakeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het handige aan deze mug cake is ten eerste dat je er geen bakvormen voor nodig hebt, maar alleen een (thee)kop. Daarnaast is het een perfecte eenpersoonsportie, zodat je niet meteen een hele taart hebt staan die je vervolgens de hele dag aanstaart en roept: ’Eet mij, eet mij!’

 

Probeer ook eens de havermout mug cake!

 

Je kunt voor deze mug cake gewone bloem gebruiken, maar omdat dat geraffineerd is zijn eigenlijk alle nuttige voedingsstoffen eruit gefilterd. Ik gebruik het liefst amandelmeel voor mijn mug cakes (dat gewoon bestaat uit heel fijn gemalen amandelen) maar je kunt het ook maken met bijvoorbeeld speltmeel of boekweitmeel. 

 

Tip: Amandelmeel kun je gewoon in de Foodness shop bestellen!

Meng eerst de droge ingrediënten: het cacaopoeder, (amandel)meel, bakpoeder, stevia (als je geen ahornsiroop gebruikt) en voeg ook een snufje zout toe. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe (ahornsiroop als je geen stevia gebruikt, amandelmelk, kokosolie). Het moet ongeveer de consistentie van een half gesmolten chocolade-ijs hebben.

 

Vet een gemiddelde mok in met een klein beetje kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in de magnetron en verwarm 45-60 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.

 

*Tip: Mocht je om wat voor reden dan ook liever geen magnetron willen gebruiken, dan kun je het cakeje ook 10-15 minuten in een op 200 graden Celcius verwarmde oven zetten!

 

Eet direct! Als je wilt kun je hem zo uit je kopje oplepelen, maar als je je ingevette kopje omdraait kiepert de mug cake er zo uit.

 

 

Smaakt deze chocolade mug cake naar meer? Probeer ook eens een variant met banaan en pindakaas!

 

Variant met banaan en pindakaas (1 portie):

Ingrediënten

– 3 eetlepels amandelmeel

– mespunt bakpoeder

– 2 eetlepels ahornsiroop (xyilotol of stevia kan ook)

– 3 eetlepels amandelmelk

– 1/2 banaan

– 1 eetlepel pindakaas

– snufje zout

 

Bereidingswijze

Prak de banaan tot moes.

 

Meng eerst de droge ingrediënten: het (amandel)meel, bakpoeder, zout, stevia (als je geen ahornsiroop gebruikt). Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe (ahornsiroop, amandelmelk, kokosolie, banaan, pindakaas).

 

Vet een gemiddelde mok in met een klein beetje kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in de magnetron en verwarm 35-45 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.

 

Eet direct!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Miranda van der Deijl says: 3rd nov 14 11:48 am

  Hoi, zag er heerlijk uit maar er was bij mij geen consistentie in de cake. De kokosolie ging erop drijven en het bleef ‘deeg-achtig’. Hoe krijg je het als cake?

  • Claartje says: 3rd nov 14 11:48 am

   Hi Miranda,
   Was de kokosolie gesmolten toen je hem mengde met de natte ingrediënten? Zo niet, dan zou het daar aan kunnen liggen.
   Je zou ook kunnen proberen om de mug cake wat langer in de magnetron te doen, tussentijds (halverwege de baktijd) nog een keer door te roeren, of de magnetrontijd te verdubbelen.

   Laat maar weten of het nu lukt. Ik denk graag met je mee!
   Succes, Claartje

 • Kim says: 3rd nov 14 11:48 am

  Ben een dan van je mugcakes!

  Smaak van deze was heerlijk, maar bij mij werd het ook echt geen cakeje zoals de andere. Had al extra amandelmeel gedaanna 1 minuut en nog een minuut, maar alsnog meer een hele dikke yoghurt.

  Mist er geen ei in voor de cakestructuur?

  • Kim says: 3rd nov 14 11:48 am

   Ben een fan van je mugcakes moet het zijn haha