logo
301213130828cupcakeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het cake-gedeelte van deze hazelnootcupcakes is volgens Foodness-begrippen suikervrij (want: geen geraffineerde suiker) als je agavesiroop of ahornsiroop gebruikt, maar de karamelsaus die eroverheen gaat is dat natuurlijk niet. Kies zelf of je het suikervrij (en dus zonder karamel) houdt, of niet.

 

Ook is het belangrijk om 12 (papieren) cupcakevormpjes in huis te hebben; hierin giet je het beslag en zet je de cupcakes in de oven. Je kunt de vormpjes zetten in een speciale cupcakebakvorm (zo’n plaat met zes ‘kuiltjes’ voor cupcakes) maar dat hoeft niet per se.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Meng de boter en de suiker door elkaar met een mixer of garde en klop tot het mengsel luchtig is. 

 

Voeg vervolgens een voor een de eieren, bloem en bakpoeder toe. Klop tot je een glad beslag hebt. 

 

Giet het beslag met een grote lepel in de cupcakevormpjes. Vul ze maar tot 2/3, want het beslag gaat rijzen in de oven. Je hebt dus precies genoeg voor 12 vormpjes.

 

Bak de cupcakes in 15 minuten gaar in de oven. Ze zijn goed als een satéprikker er schoon uitkomt.

 

Maak de karamel in een steelpannetje met een dikke bodem. Smelt de kristalsuiker samen met het water. Zet het vuur niet te hard en roer niet. Als de suiker goudbruin gekleurd is (pas op; het kan ineens snel gaan!) neem je de karamel van het vuur; op dat moment kun je roeren. 

 

Giet de karamel over de cupcakes. Als je enigszins laat stollen kun je een beetje experimenteren met suikerwerk. Maak bijvoorbeeld dunne draden door met een in karamel gedoopte pollepel snel heen en weer te bewegen boven de cupcakes. Oefening baart kunst!

 

Eet smakelijk.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties