logo
FOODSPIRATION

Tip: duurzame pizza catering voor bedrijven

HP blogpost foto 4

Soms kom je zo’n bedrijf tegen waarvan je denkt: sympathiek, die gun ik de wereld. Holie Pizza is zo’n bedrijf. Catering, maar dan nét iets leuker! Het bedrijf biedt een pop-up pizzeria op zakelijke evenementen – met positieve impact! Hun pizzabakkers bereiden versgebakken pizza voor de neus van je gasten. Holie Pizza is een jong bedrijf met een missie, opgericht door twee gasten uit de IT-wereld. Het plezier spat ervan af, en dat zie je!

De perfecte pizzabodem – en niets minder

Hoe begint hun verhaal? Holie Pizza is een duurzaam cateringbedrijf opgericht door Jeroen ter Haar Romenij en Philippe den Arend. Twee goede vrienden die elkaar al tien jaar kennen. Tot voor kort werkten zij beiden in de IT-wereld; Jeroen als digitaal ontwerper en Philippe als informatiebeveiliger. Doordat zij regelmatig tot in de late uurtjes werkten, bleef er vaak weinig tijd over om een maaltijd te koken. Met enige regelmaat werd er dus wel wat besteld, zoals een pizza. Toch vielen deze vaak tegen. “Hoe lastig kan het zijn?!” dachten ze. Vanuit hun gedeelde frustratie ontstond een nieuw avontuur.

In 2021 kochten Jeroen en Philippe hun eerste pizza steenoven. Met als doel om de perfecte pizzabodem te bereiden, waren zij veel aan het experimenteren. Zij onderwierpen zich aan veel A/B tests; elke keer net een andere variatie. En met succes: na een paar maanden was het resultaat daadwerkelijk een perfecte pizza. Zo eentje met een dunne, krokante bodem en een luchtige korst – net zoals die uit Italië.

Na veel positieve feedback van vrienden en familie, was het tijd voor de volgende stap: het starten van hun eigen cateringbedrijf. Met de ambitie om een positieve impact te maken, stelden zij duurzaamheid centraal als missie. Dat betekent eten zonder vlees en vis, seizoensgebonden, borden van de kringloop en volledige CO2 compensatie.

Wat bleek? Pizza is een perfect middel om een groot publiek kennis te laten maken met duurzaam eten. Want zeg nou eerlijk: wie houdt er nou niet van pizza?! Binnen anderhalf jaar stond Holie Pizza al bij klanten als TU Delft, De Jaarbeurs, Boskalis, PwC en SMEG.

Catering met een extraatje

Vergeet de simpele warmhoudschalen met eten. Je wil toch een ware beleving voor je gasten? De pizzabakkers van Holie Pizza toveren hun verse deeg om tot gruwelijk lekkere pizza voor de neus van je gasten. Het deeg heeft trouwens een fermentatietijd van maar liefst 72 uur. Dit zorgt voor heerlijk luchtig deeg met een diepe smaak.

Van het stretchen van het deeg tot het bakken en snijden van de pizza’s – alles gebeurt in aanwezigheid van de gasten. De magie van dit proces is dus voor iedereen zichtbaar en zorgt voor een unieke beleving. Interactie met de pizzabakkers? Hell yeah! De pizzabakkers van Holie Pizza zijn niet alleen goed in wat ze doen, maar ook nog eens echt gezellige mensen.

Duurzame catering op locatie

Eén ding is zeker. Het vegan en vegetarische eten van Holie Pizza moet lekker smaken. Niet alleen voor vegetariërs of veganisten. Eten is namelijk het perfecte middel om mensen te verbinden. Daarom wordt er elk seizoen veel tijd besteed om een nieuw menu samen te stellen dat verschillende smaakpaletten prikkelt en verrast.

🌱 Plantaardige producten

Het menu is grotendeels samengesteld uit plantaardige producten. Voor sommige gerechten en pizza’s gebruiken ze een minimale hoeveelheid kaas of zuivel. Alleen wanneer ze écht wat toevoegen. Liever 100 % veganistische catering? Kan ook!

📅 Seizoensgebonden

Elk seizoen is er een verrassend menu met pizza’s en hapjes. Dit brengt je dichter bij de natuur en laat je het hele jaar rond genieten van smaken die perfect passen bij het moment.

📍 Lokale ingrediënten

Het bedrijft streeft ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten. De pizza’s en hapjes worden bereid met verse ingrediënten van lokale boeren en leveranciers. Beter voor het milieu door minder transport én een mooie manier om de locals te supporten.

🍅 Minimale food-waste

Voor elk evenement wordt gemeten hoeveel er is geconsumeerd. Zo kan Holie Pizza steeds beter voorspellen hoeveel mensen gemiddeld consumeren op een bepaald type evenement. Door steeds betere voorspellingen te kunnen maken, wordt de food-waste geminimaliseerd.

😊 CO2 compensatie

De CO2-uitstoot van Holie Pizza valt sowieso al een stuk lager uit dan reguliere catering. Maar dat is niet alles. Deze uitstoot wordt namelijk ook nog eens gecompenseerd. Holie Pizza heeft een model ontwikkeld om te berekenen wat de uitstoot per evenement is. Na afloop wordt deze uitstoot gecompenseerd. Op deze manier wordt een net-zero evenement gerealiseerd.

💥 Inspireren van je gasten

Je gasten maken kennis met duurzaam én gruwelijk lekker eten. Holie Pizza laat graag zien dat je helemaal geen vlees of vis nodig hebt om heerlijk te eten. Met als ultiem doel om mensen zelf te inspireren zelf ook vaker duurzaam te koken.

 

Wil je dit?

Snap ik. De kosten voor catering op locatie zijn afhankelijk van jouw wensen. Een offerte vraag je aan via de website, dan krijg je binnen vier uur een reactie. 

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties