logo
RECEPT

Foodporn alert: pindakaas-chocolade banaantjes

030515144408pindakaasimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als ik iéts mis als ik in het buitenland ben, dan is het de Nederlandse pindakaas met stukjes noot. En kaas. En volkoren boterhammen met een krokante korst met pompoenpitten. Maar vooral pindakaas. Terwijl ik in Vietnam op een minuscuul krukje op straat van mijn noedelsoep slurpte, ontsproot in mijn brein dit idee voor een snack van banaan die gevuld is met pindakaas. Uiteraard gedipt in gesmolten pure chocola. Als dat geen foodporn is…

Snijd de hele banaan in drieën of vieren in de lengte, zodat je drie of vier buisjes van ongeveer dezelfde hoogte krijgt. Boor er met een appelboor een gat uit, zodat je de buisjes straks kunt vullen. Zelf heb ik geen appelboor, maar met een beetje prutsen met een smal mesje kom je er ook. Gewoon het mesje in het midden van de banaan steken en voorzichtig draaien.

 

Prak de andere halve banaan (plus de stukjes banaan die uit de buisjes komen) tot moes, samen met de pindakaas. Je kunt hiervoor ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken. 

 

Vul een spuitzak of een stevig plastic zakje (ik gebruik zelf meestal diepvrieszakjes) met het pindakaas-banaanmengsel. Knip een klein hoekje van het zakje of van de spuitzak, zodat je er een klein straaltje van het mengsel uitkomt als je zachtjes in het zakje knijpt. 

 

Zet de buisjes van banaan rechtop en vul ze met het pindkaasmengsel. Er mag een mooie toef bovenop komen! Zet de banaantjes kort in de vriezer.

 

Smelt de chocolade au bain marie, of smelt het in 20-30 seconden in de magnetron. Zet een bordje of bakje klaar met de fijngehakte noten erop uitgespreid.

 

Haal de bananen uit de vriezer en dip ze in de gesmolten chocola. Dip ze meteen daarna in de fijngehakte noten, of strooi de stukjes noot over de chocola met je vingers. Omdat de bananen even in de vriezer hebben gestaan wordt de chocolade als het goed is vrij snel hard. 

 

Bewaar de banaantjes in de koelkast tot je ze eet. Of eet ze direct – that’s what I did!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties