Eitjes bakken kan in een koekenpan. Nog veel leuker is om ze te bakken in de oven, ín een broodje. Je holt een (spelt)bolletje uit en breekt een eitje boven het ‘bakje’. Voor mij is dat vaak al genoeg, in combinatie met wat paprikapoeder, een chilipepertje en wat spinazie. Liever verder pimpen, omdat het bijvoorbeeld Pasen is?
Dat kan! Je kunt geraspte kaas over de broodjes strooien voor ze de oven in gaan, of bv. stukjes blauwe kaas of zachte geitenkaas over brokkelen. Ook lekker; maak een ‘dakje’ van plakjes ontbijtspek. Dit recept is goed voor twee porties.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Hol de bolletjes uit: pluk de zachte binnenkant eruit met je vingers.
Duw wat spinazieblaadjes in de uitgeholde bolletjes. Scheur ze eventueel in stukjes (de spinazieblaadjes, niet de bolletjes).
Breek voorzichtig een ei in elk broodbakje.
Besprenkel met een snufje paprikapoeder, en voeg eventueel nog wat chilipeper toe. Breng verder op smaak met een snufje zout en peper.
Bak de broodjes ei in 15 minuten gaar in de oven.
Enjoy!
SPECIAL FOODDEALS
INGREDIËNTEN
-
Bolletje 2 stuks (bv. speltbolletjes)
-
Eieren 2 stuks
-
Spinazie 1 handje
-
Paprikapoeder 1/2 theelepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties