logo
RECEPT

Pesto maken: pesto genovese & rucolapesto

Pesto maken: pesto genovese & rucolapesto
INGREDIËNTEN

Dat pesto lekker is, dat weten we. Door de pasta, als broodbeleg of als dip. Dat pesto zelf maken een stuk makkelijker is dan je denkt, dat weet niet iedereen! Voor iedereen die een vijzel of keukenmachine in huis heeft is het bovendien in een handomdraai gemaakt. Naast de meest bekende pesto (genovese) geven we ook het recept voor rucolapesto. Nét even wat anders, voor de variatie!

Pesto maken: Ingrediënten pesto genovese

Pijnboompitten, 4 eetlepels
Basilicum, 25 gram (vers)
Parmezaanse kaas, 25 gram
Knoflook, 1 teen
Extra vierge olijfolie, 3 eetlepels

Bereidingswijze pesto genovese

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan, zodat ze geurig en smakelijker zijn. Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukjes.

Scheur de blaadjes basilicum en doe ze in de vijzel of keukenmachine, samen met de pijnboompitten en de knoflook. Stamp of maal fijn en voeg tijdens het maalproces ook de stukjes Parmezaanse kaas toe.

Als je mengsel een beetje een grove pasta vormt kun je de olijfolie toevoegen, halve lepel voor halve lepel. Ga door met stampen of malen als je een hele fijne pesto lekker vindt, maar je kunt hem ook wat grover laten. Breng indien nodig op smaak met zout of peper.

pasta met pesto

Maak er een pastasalade bij, met asperges, rucola en parmezaanse kaas!

Om dat pesto een uitermate geschikt recept is om mee te variëren, geven we hier vast een voorzet voor een variatie op de klassieke pesto genovese van hierboven. Wanneer je de basilicum vervangt door de kruidige slasoort rucola, krijg je een heel ander soort pesto. Een tikje pittig, met een zuurtje van de citroen!

Ter variatie: rucolapesto

75 gram rucola
50 gram pijnboompitten
sap van een halve citroen
1 theelepel honing
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze rucolapesto

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan, zodat ze geurig en smakelijker zijn.

Scheur de blaadjes rucola en doe ze in de vijzel of keukenmachine, samen met de pijnboompitten. Stamp fijn en voeg tijdens het maalproces ook de honing en het citroensap toe.

Als je mengsel een beetje een grove pasta vormt kun je de olijfolie toevoegen, halve lepel voor halve lepel. Ga door met stampen als je een hele fijne pesto lekker vindt, maar je kunt hem ook wat grover laten. Breng indien nodig op smaak met zout of peper.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties