logo

Zelf vogelvoer maken

diy vogelvoer

Tijdens de koudste maanden van het jaar kunnen je gevleugelde vrienden net even wat meer hulp gebruiken als je aankomt op het vinden van eten. De grond is bevroren en daardoor zijn de wormpjes minder snel te vinden. Het zelf maken van vogelvoer is dan een erg slimme keuze. Niet alleen is het erg leuk om zelf mee aan de slag te gaan, maar een voederhuisje voor in de tuin ziet er natuurlijk ook nog eens erg gezellig uit. Heb je dit zelf nog nooit gedaan of is het alweer een tijdje geleden? En kom je maar al te graag te weten hoe je dat nu het beste aan kunt pakken? We helpen je alvast op weg met een paar erg handige tips.

Maak altijd gebruik van strooivoer of kippenvoer

Op het moment dat je zelf het vogelvoer wilt gaan maken, dan is het altijd een goed idee om als basis strooivoer of kippenvoer te gebruiken. Dit soort voor heeft namelijk de juiste soort voedingsstoffen en is daardoor gezond voor je gevleugelde vrienden. Het voer kun je erg makkelijk in een vogelhuisje strooien, maar de vogels weten het gewoon op de grond ook maar al te goed te vinden. Hierdoor zijn er voor ieder type tuin altijd meer dan genoeg mogelijkheden.

vogelvoer

Probeer het gebruik van pinda’s te vermijden

Als klein kind heb je het vast en zeker wel eens een keer zelf gemaakt. Met veel trots bevestigde je een aantal pinda’s aan een slinger. Dit ziet er natuurlijk enorm leuk uit in de tuin, maar wist je dat dit niet het beste voer is voor de vogels? Een vogel moet namelijk meer energie gebruiken om de pinda te kunnen bereiken. En die extra energie komt in de winter maar al te goed van pas om het lichaampje warm te houden. Probeer het rijgen van pinda’s aan een draadje in de winter dus te voorkomen.

Alle benodigdheden voor het maken van eigen vogelvoer haal je erg makkelijk online

Ga je binnenkort ook een keer aan de slag met het maken van je eigen vogelvoer? Alle benodigdheden om een fijn plekje te creëren voor de vogels in je tuin, shop je erg makkelijk online. Hierdoor kun je in een mum van tijd aan de slag gaan met deze leuke investering voor de tuin.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties