logo
RECEPT

Quiche met prei en roquefort | Vega Hoofdgerecht

240114174723hartigetaartimage.jpg
INGREDIËNTEN

In plaats van roquefort kun je ook andere kaas gebruiken in dit recept. Voor sommige mensen is de smaak van de blauwe schimmelkaas te heftig! Met bijvoorbeeld geitenkaas is deze quiche ook erg lekker. Tip: strooi eens wat pecannoten over de taart voor je hem in de oven zet.

Je hebt voor deze quiche een springvorm nodig met een doorsnee van 25 cm. Een quiche is voldoende als hoofdgerecht voor 3-4 personen als je er bijvoorbeeld een salade bij serveert, zoals (een versimpelde versie van) deze salade met blauwe bessen, cranberry en pistachenoten.

Om te zorgen dat je taart niet vastplakt aan de springvorm kun je hem het beste bedekken met een laagje bakpapier. Dat is lastig, want een stuk bakpapier is vierkant en de springvorm is rond. In onderstaande video laat ik mijn trucje zien, waardoor het heel makkelijk wordt.

Bereidingswijze quiche prei

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snijd de preien in de lengte doormidden zodat je ze goed kunt schoonspoelen onder de kraan. Let op dat je echt al het zand wegspoelt! Snijd de prei vervolgens in kleine strookjes van ongeveer een halve centimeter.

Bak de preistukjes kort aan in een scheut olijfolie, zodat ze beetgaar zijn. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Bedek intussen de springvorm met het bladerdeeg. Het is een beetje puzzelen, maar als je het bladerdeeg een beetje uitrekt en vervolgens knipt en plakt is het zo gepiept. Als je een springvorm hebt zonder anti-aanbaklaag is het zeker slim om hem te bedekken met bakpapier, zoals ik in de video voordoe!

Klop de eieren los met de kwark en brokkel vervolgens de roquefort erdoor. Verdeel de prei over de bodem van de taart en giet het ei-kwark-roquefortmengsel erover. Bestrijk de randen bladerdeeg die nog zichtbaar zijn eventueel met ei, water of melk om ze extra knapperig te maken.

Zet de taart in de oven en bak 40 minuten op 220 graden Celcius. De quiche is klaar als het bladerdeeg goudbruin verkleurd is en de vulling gestold en stevig is.

Eet smakelijk!

Quiche met prei en roquefort | Vega Hoofdgerecht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties