logo
RECEPT

Quinoa salade met gegrilde asperges, tomaatjes en feta | Vega hoofdgerecht

Quinoa salade met gegrilde asperges, tomaatjes en feta | Vega hoofdgerecht
INGREDIËNTEN

Een zomerse salade! Wie liever geen quinoa eet omdat mannen dat niet blieven, het veel te hip is of omdat het de hele wereld over moet reizen, kan quinoa makkelijk vervangen door couscous. Minstens zo lekker!

Tip: ik grill alles op mijn tosti-ijzer, omdat ik geen grillpan heb. Omdat je dan aan twee kanten tegelijk grilt gaat het nog twee keer zo snel ook!

Quinoa salade met gegrilde asperges, tomaatjes en feta | Vega hoofdgerecht

Ingrediënten quinoa salade

Voor 2 personen als hoofdgerecht

300 gram groene asperges
150 gram quinoa (ongekookt)
100 gram tomaatjes
70 gram feta
1/2 komkommer, in stukjes
evt. handje spinazie of rucola
balsamicostroop

Bereidingswijze quinoa salade

Spoel de quinoa af onder de kraan (gebruik bv. een zeef). Kook de quinoa vervolgens gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Tip: gebruik afgepast water om de quinoa te koken en doe er een bouillonblokje bij. Zo krijgt de quinoa een stuk meer smaak! Laat staan tot gebruik,

Verhit een grillpan (of tosti-ijzer). Grill de groene asperges tot ze beetgaar zijn en mooie grillstreepjes hebben. Twijfel je of ze al goed zijn? Proef er eentje! Ik houd van beetgare groenten met een bite, maar als je ze nog iets langer laat grillen worden de asperges zachter.

Grill ook de tomaatjes tot ze warm zijn en een mooi grillstreepje hebben. Grill ze niet te lang, dan wort het pulp!

Hussel de gare quinoa met de stukjes komkommer en de rucola of spinazie als je die wil toevoegen. Verdeel over twee borden. Verdeel de gegrilde asperges erover, net als de tomaatjes en de feta. Besprenkel met balsamicostroop.

Eet smakelijk!

Quinoa salade met gegrilde asperges, tomaatjes en feta | Vega hoofdgerecht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties