logo
RECEPT

Rauwe spruitensalade met wortel en walnoten

090414103939E53Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze salade van Laurenda Marie maken wij met spruitjes. Haal ze nu ze nog liggen bij de groenteboer en in de supermarkt! Deze feel good salade maken we met spruitjes, wortel en walnoten. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op zes personen.

 

Let er op dat je deze salade tenminste 4 uur in de koelkast moet zetten om de smaken goed samen te laten komen.

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil eraf. Pers een helft uit en vang het sap op. Doe de rasp en het sap in een kom.

 

Doe de rest van de ingrediënten voor de dressing erbij in de kom en breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing goed door en zet opzij.

 

Was de spruitjes, snijd de stammetjes weg en haal de buitenste bladeren weg. Snijd ze vervolgens in dunne plakken en doe in een kom.

 

Maak de wortel schoon en snijd of rasp de wortel in fijne reepjes. Je kunt voor de wortel ook een keukenmachine gebruiken, als je ze maar niet te fijn snijdt. Doe ze vervolgens bij de spruitjes in de kom.

 

Doe de Parmezaanse kaas erbij en schep alles door elkaar.

 

Sprenkel dressing over de salade en roer door totdat alles bedekt is met de dressing.

 

Bedek de salade met huishoudfolie en zet in de koelkast om de smaken goed samen te laten komen. De smaken komen het beste samen als de salade tenminste 4 uur in de koelkast heeft gestaan.

 

Voordat je de salade serveert, rooster de walnoten even in een droge koekenpan en strooi over de salade heen.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties