logo
RECEPT

Roosjes van perzik met bladerdeeg en Nutella

160715105206R261Image.jpg
INGREDIËNTEN

Heb je ooit wel eens een gebakje gemaakt dat eruit ziet als een roosje? Waarschijnlijk heb je hem al eens voorbij zien komen gemaakt met appel, maar vandaag maken wij hem met perzik. Dit recept van Cooking with Mauela is een seizoensvariant op de roosjes van appel en des te lekkerder! Je maakt met deze hoeveelheid ingrediënten 8 roosjes.

 

Gezond? Mwah. Maar hé, je wordt er wel heel gelukkig van. 

Verhit de oven voor op 175 graden Celsius.

 

Halveer de perziken en haal de pit eruit. Snijd de perziken in zo dun mogelijk plakjes.

 

Snijd de plakjes bladerdeeg door midden en rol uit met de deegroller. Zorg ervoor dat de bladerdeeg flinterdun is zodat je het knapperig bakt. Je werkt met rechthoekige stroken bladerdeeg die je in de lengte van je af legt, zodat je dus tegen de korte kant aankijkt. 

 

Besmeer elke strook bladerdeeg met Nutella en bestrooi met gehakte hazelnoten.

 

Leg de plakjes perzik op de rechterkant van de strook bladerdeeg, dakpansgewijs, zodat ze voor ongeveer een derde uitsteken naast het bladerdeeg aan de rechterkant. Zorg ervoor dat de schil naar boven gericht is zodat de schil straks de kleur geeft aan de roosjes.

 

Vouw de rest van de bladerdeeg over de onderkant van de perziken, zodat ze vast zitten tussen het bladerdeeg. Rol op, van je af. Het beginnetje is lastig en even frutsen, maar wees geduldig en voorzichtig, dan zul je zien dat je vanzelf een roosje tevoorschijn rolt.

 

Als je het goed gedaan hebt, steekt de perzik ongeveer een derde boven de bladerdeeg uit.

 

Zet de roosjes in een ingevette bakvorm voor muffins en bak voor ongeveer 25 minuten of totdat het bladerdeeg gaar is.

 

Als je een cheat day hebt, serveer je ze met poedersuiker en vanille-ijs. Voor de normale variant laat je deze extra’s weg.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties