logo
RECEPT

Salade met peer, blauwe kaas & friet van knolselderij

Salade met peer, blauwe kaas & friet van knolselderij
INGREDIËNTEN
Voor de dressing

Ligt het aan mij, of zijn peren dit najaar lekkerder dan ooit? Een van de beste combinaties ooit is blauwe kaas, samen met peer. Of je deze twee nu een paar laat vormen op een pizza, in een tosti of in een salade, het resultaat is altijd goed! In Zuid-Afrika heb ik zelfs een keer een burger van de braai gegeten met blauwe kaas en peer erop. Héél erg lekker, zeker als je – zoals ik – net terug komt van een jeep safari en oog in oog gestaan hebt met giraffen en neushoorns. Wist je trouwens dat je in Zuid-Afrika een officiële verkeersregel hebt dat je als automobilist verplicht moet stoppen voor dieren? Vond ik best hilarisch – en tegelijkertijd heel logisch. Meer van dat soort gekke verkeersregels lees je in deze geinige blog van Sunny Cars, die handige Sunny Guides gemaakt hebben om je voor te bereiden op dit soort gekke verkeerssituaties in het buitenland.

Goed, ik dwaal af. Het is dus in ieder geval een hele fijne combi, die blauwe kaas met peer. Vandaag ga ik voor een salade, met friet van knolselderij als bijgerecht. Ter info: mijn oven begaf het halverwege het bakken (kortsluiting door een nieuwe vaatwasser – een lang en vooral vermoeiend verhaal), dus mijn frietjes zien er op de foto helaas nog een beetje bleek uit. Bak ze langer door dan ik deed, zodat ze mooi goudbruin worden!

Salade met peer, blauwe kaas & friet van knolselderij

Bereidingswijze salade & friet van knolselderij

Maak eerst de friet van knolselderij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de knolselderij en snijd hem eerst in plakken, en vervolgens in dunne reepjes of frieten.

Hussel de frieten om met flink veel zonnebloemolie, een snuf zout en een beetje paprikapoeder.

Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede ovenplaat.

Bak de frieten in 25-35 minuten knapperig bruin en gaar. De precieze baktijd hangt af van je oven.

Tip voor lekker krokante frietjes: zorg dat de stukjes knolselderij niet te veel over elkaar heen liggen, want dan ‘stomen’ ze meer gaar dan dat ze roosteren. Stomen maakt ze zacht in plaats van knapperig.

Snijd of scheur de paprika, peer, salade en blauwe kaas tot alles in bite size formaat is. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar.

Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout & peper.

Maak er een nog vullender gerecht van door er 150-200 gram gewelde couscous bij te serveren.

Enjoy!

Salade met peer, blauwe kaas & friet van knolselderij

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties