logo
RECEPT

Slanke kalkoen-tomaat tosti

030714105658R97Image.jpg
INGREDIËNTEN

Tosti’s worden bijna altijd geassocieerd met ongezond eten, terwijl dat natuurlijk helemaal afhankelijk is van waar je een tosti mee belegt. Restaurants maken de tosti vaak extra lekker door de buitenkanten van het brood in te smeren met boter voordat de tosti in het tosti-ijzer gaat. Hierdoor wordt de tosti wat vetter, maar dat kun je thuis ook gewoon weglaten. In plaats van de standaard tosti ham-kaas kun je zelf eindeloos variëren met soorten kaas, vlees of groenten, zoals deze slanke kalkoen-tomaat tosti van Spache the spatula!

 

Ben je meer een fan van panini’s? Dan kun je in plaats van boterhammen ook een (voorgebakken) pistoletje in het tosti-ijzer doen. Je hoeft natuurlijk niet per sé zuurdesembrood te gebruiken, deze tosti is net zo lekker met speltbrood of volkorenbrood! Als je geen tosti-ijzer hebt kun je de tosti ook in een koekenpannetje aan beide kanten bakken.

Meng de mayonaise, yoghurt, citroensap, basilicum en parmezaanse kaas in een kommetje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

 

Verdeel dit mengsel over de twee sneetjes brood. Beleg één sneetje met de kalkoen en plakjes tomaat en leg de tweede snee erbovenop.

 

Bak de tosti’s in 3 minuutjes gaar in het tosti-ijzer, totdat de buitenkanten goudbruin zijn.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties