logo
FOODSPIRATION

Goede voornemens: Hoe zorg je ervoor dat je ze ook écht nakomt?

030114163014header.jpg

Terwijl ik dit schrijf start over drie dagen het nieuwe jaar 2014! Ik hou ervan. Een nieuw jaar een frisse start! En nu ga ik niet zeggen: ‘Na drie dagen is het nieuwe eraf en zijn alle goede voornemens in de prullenbak beland’, dat is net zo teleurstellend als de statistieken over goede voornemens: 84% komt hun goede voornemens niet na. Maar hé: 16% wel! Wat is hun geheim? Het schijnt dat wanneer je je voornemen deelt met een ander dat je sterker staat, daarnaast moet je (dit heb je vast vaker gehoord, maar is ontzettend belangrijk) reële doelen stellen die haalbaar zijn.

 

Afvallen staat op nummer één als goede voornemen. Ook hier geldt, bij de meeste mensen gaat het fout als er geen reële doelen opgesteld worden. Sommige mensen willen bijvoorbeeld die laatste zes kilo kwijtraken en dit bereiken binnen twee weken, dit is niet reël en niet haalbaar. Een niet haalbaar doel stellen leidt tot teleurstelling en, als gevolg daarvan, vaak tot het overboord gooien van het goede voornemen. 

 

 

Hoe anders was het geweest als je bijvoorbeeld vorig jaar begin 2013 tegen jezelf gezegd had: In januari 2014 wil ik mijn laatste zes kilo kwijt zijn en hiervoor wil ik elke maand een halve kilo afvallen. Waarschijnlijk had je dit makkelijk behaald door bijvoorbeeld alleen maar om de avond je toetje te vervangen door een stuk fruit, of in plaats van 2 koekjes per dag er 1 te nemen of dat stukje oude kaas door een magere variant te vervangen etc. Echter maken mensen vaak de fout te snel resultaat te willen zien.

 

Hetzelfde geldt vaak voor modellen. Aangezien de Fashionweek in Amsterdam er weer aankomt (17 januari ) krijgen wij vanuit Model Workout veel mailtjes van modellen die weer in shape moeten komen. Ze hebben net als de meeste meiden tijdens kerst lekker gegeten (en dat mag best) maar die extra pondjes moeten er wel weer af voordat ze de catwalk opmoeten. Vrijwel allemaal vragen ze om een detox om zo snel mogelijk weer in shape te komen. 

 

 

Nu ben ik een voorstander van detoxen na kerst of andere omstandigheden waar je jezelf vaak overeet. Voor veel mensen is het lastig om na de kerst ineens een stuk minder te eten aangezien je maag snel naar ‘meer eten gaat staan’ (je maag is uitgerekt). Mede hierdoor is een detox zo geschikt, het zorgt ervoor dat je maag weer krimpt en daar ben je na de detox ook mee gebaat. Je hebt ontzettend veel detoxen, de één detoxt met de hele dag alleen maar zelfgemaakte groentensappen, de ander koopt kant-en klare groentensappen en de volgende eet alleen maar rauwkost. Kies waarbij jij jezelf het prettigst voelt. 

 

Tips om het goede voornemen afvallen waar te maken:

Stel jezelf de volgende vragen: Hoeveel wil ik afvallen? In welke stappen wil ik dit doen? Welke methode ga ik gebruiken? Dit zijn allemaal vragen waarbij je je eigen voornemen op scherp zet. Denk goed na over hoe je het doel wilt bereiken en schrijf dit op. Vervolgens kies je een dieet dat het beste bij je past. Wanneer je dit lastig vindt kan je ook hulp inschakelen van een diëtiste, zij bespreekt samen met jouw je idealen en stelt hierbij een passend voedingspatroon op. Voor meer informatie en een persoonlijk dieetplan kun je mij mailen naar Merel@modelworkout.nl.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties