logo
RECEPT

Thaise burger (vega!) met knapperige koolsla & chili mayo

Thaise burger (vega!) met knapperige koolsla & chili mayo
INGREDIËNTEN
Voor de koosla
Voor de chili mayo
Voor de burgers

Oeh la la, een vega burger waarmee je iedereen versteld doet staan! Waar het vaak aan schort bij vegetarische burgers, is de sappigheid. Laten we eerlijk zijn: een vega burger is vaak gewoon een droge hap. Mijn truc in deze burger? Vermaal (gekruide) tofu samen met een ei tot een ‘beslag’ met een staafmixer. Maak er burgers van dat je wentelt door paneermeel. Voila!

Voor deze burgers gebruikte ik de Aziatisch / Thais gekruide tofublokjes van SoFine, die zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo. In principe werkt elke soort tofu, mits je de boel maar goed op smaak brengt met aziatische kruiden en smaakmakers!

Thaise burger (vega!) met knapperige koolsla & chili mayo

Ingrediënten vega Thaise burger

(voor 2 burgers als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze vega Thaise burger

Maak eerst de koolsla. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Rasp de wortel julienne. Meng de reepjes wortel en rode kool en maak een dressing van limoensap, honing, olijfolie, met een snufje zout en peper. Laat staan.

Maak nu de burger. Vermaal de Thais gekruide tofu stukjes (ik gebruikte de tofu stukjes van SoFine) met een staafmixer. Voeg een ei toe aan de kom, zodat het een soort dik beslag wordt. Voeg ook een eetlepel vissaus (of sojasaus) toe voor wat extra smaak. Een tikje sriracha saus door dit beslag is ook lekker!

Vorm met je handen twee burgers van dit beslag. Doe het paneermeel in een diep bord en wentel de burgers daar in, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met een laagje.

Bak de burgers in een hete koekenpan in een scheutje olijfolie, tot ze aan alle kanten bruin zijn gekleurd. Heb je moeite om de burgers heel te houden in de pan, omdat ze niet zo stevig zijn? Maak dan kleinere burgers: vier stuks, in plaats van twee!

Beleg tot slot de hamburgerbroodjes. Snijd een komkommer in dunne linten. Gebruik een kaasschaaf! Beleg het broodje met een plak komkommer en een laagje chili mayo.

Thaise burger (vega!) met knapperige koolsla & chili mayo

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de koosla
Voor de chili mayo
Voor de burgers
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram